Ukrainare lotsade till arbete


Denny Bågenholm 2023-10-13

Ukrainare som coachar andra ukrainare på vägen in i det svenska samhället. Längst fram, i mitten, Alona som medverkat som coach i Lerums kommun.
Bild:Lerums kommun
Ukrainare som coachar andra ukrainare på vägen in i det svenska samhället. Längst fram, i mitten, Alona som medverkat som coach i Lerums kommun.

LERUM | Lerums kommun har, genom ett framstående samarbete med företag och civilsamhället, framgångsrikt hjälpt 27 ukrainska medborgare att komma in på arbetsmarknaden. Efter deltagande i programmet "Planera för arbete" hade 24 av dem jobb inom fyra månader.

 

Ordförande i kommunstyrelsen, Viktor Lundblad, berömmer Lerums integrationsarbete och betonar vikten av nära samverkan med näringslivet och civilsamhället. Lerum har uppvisat ett av de bästa resultaten med 85% av deltagarna som hittat arbete.

Alona, som själv är från Ukraina och bott i Sverige i nio år, har spelat en nyckelroll i programmet genom att stödja och vägleda sina landsmän i det svenska samhället.

Jon Haraldsson, ordförande i stöd- och omsorgsnämnden, hyllar också kommunens insatser och påpekar hur väl de hanterade situationen trots den snabba tidrymden sedan krigets utbrott.

Lerums kommun kommer nu att medverka i en ny omgång av "Planera för arbete" från den 16 oktober.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.