Sväng era lurviga i grynkvarnen – för första gången sedan slopade lagen


Denny Bågenholm 2023-08-14

Melodikterna spelade på Dergårdsteatern för Aktiva seniorer i Lerum, den 25 februari 2022.
Bild:Privat
Melodikterna spelade på Dergårdsteatern för Aktiva seniorer i Lerum, den 25 februari 2022.

LERUM | Lokala bandet Melodikterna bjuder upp till dans för första gången den 17 augusti i Hillefors grynkvarn, Stenkullen. Det tack vare danstillståndet som nyligen slopades.

– Vi har endast spelat för sittande publik förut, men så var det någon som sa att ”ni spelar ju så dansant”, säger Olav Wiinberg, gitarrist och sångare.


 

Flodabaserade musikgruppen Melodikterna firar två år med en konsert med dansmöjligheter på Hillefors grynkvarn. Gruppen gav sin första konsert i nuvarande uppsättning på Lilla ön, under rådande restriktioner, och har sedan dess spelat flitigt både i Lerums kommun och grannkommunerna Alingsås och även Göteborg.

– Vi spelar en blandning av gamla kända rock och poplåtar från 50 och 60-talet, det är stommen i vår repertoar, och berättar även lite historia om musiken och originalartisterna. Men vi har även med tryckare, vals, tango, polka med mera, och dessutom skriver Lasse Gullbrandson även eget material som vi framför.

Det är Lasse Gullbrandson som kom på namnet Melodikterna från början. Han har många hattar i gruppen, spelar både gitarr och trummor samt sjunger och skriver låtar. Samarbetet med Olav Wiinberg har pågått i många år, ända tillbaka till 80-talet då Olav tog tennislektioner av Lasse. Det visade sig att de båda spelade gitarr och sjöng och det ena gav det andra för de båda Flodaborna. Gruppen har existerat i olika former tidigare men för två år sedan anslöts Clary Lundberg Malmlöef på sång, synt och tvärflöjt och Irene Häglund på sång och gitarr. Tre av medlemmarna sjunger även regelbundet i kammarkören Chorus varpå stämsången ofta hittar sig in i låt-arrangemangen.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.