Storslam på burgartävling i Gråbo


Aron Mikael Sik 2023-09-12

Ägarna Johan och Sanna Kullberg är nöjda med helgens evenemang, som var sista gången evenemanget var i Lerum innan flytten till Gamlestaden.
Bild:Tommy Holl
Ägarna Johan och Sanna Kullberg är nöjda med helgens evenemang, som var sista gången evenemanget var i Lerum innan flytten till Gamlestaden.

LERUM | Det var folkligt, festligt och fullsatt på årets upplaga av SM i hamburgare på Mugwort’s BBQ Shack. Ägarna Johan och Sanna Kullberg är nöjda med helgens evenemang som lockade över 4 000 besökare.

– Det var väldigt lyckat, men samtidigt känns det vemodigt nu när flytten härifrån är ett faktum, säger Johan.


 

2023 markerar femte gången SM i hamburgare, ett initiativ som generat stort intresse från hamburge-entustiaster land och rike runt. Inför årets upplaga var det bestämt att samtliga deltagande lag skulle delta i tre kategorier, en valfri burgare ”freestyle” en burgare med oförberedda ingredienser, ”hemliga lådan” och en vegetarisk burgare. Deltagarna fick sedan poäng för varje kategori innan den totala poängen räknades ihop för att kora vinnaren.

– Det utnämndes en vinnare i varje deltävling, jag ska dock tilllägga att Sanna eller jag inte sitter med i juryn, vi är arrangörer av tävlingen. Men vi hade en namnkunnig jury, 32 medlemmar i år, bland annat Ludvig Jureskog, Roy Nader, Sveriges mästerkock och utbildade domare från Grillsverige, berättar Johan.

Han vill gärna lyfta fram Olssons Foodtruck, startat i fjol av 18-åringen Jack Olsson från Halland som även deltog i mästerskapet förra året och knep en topp tio-placering. Den här gången gick det ännu bättre och Olsson slutade som vinnare i kategorin ”hemliga lådan” tillsammans med sin kompanjon. När Lokalpressen kontaktar Johan Kullberg är de fortfarande i kast med att publicera samtliga resultat på sociala medier och på restaurangens hemsida. Titeln SM-vinnare i hamburgare för 2023 gick till regerande Sverigemästarna Nyburgarna, med grillentusiasterna Fredrik Johansson och Adéle Gillberg.

– De gör sina burgare på ett helt fantastiskt kött, jag har provsmakat det förut. Som sagt jag sitter inte med i juryn så ska inte ge mer motivering till varför de vann, de fick högst totalpoäng helt enkelt.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.