Största prisnedgången på villor i Lerum på tio år


Denny Bågenholm 2022-11-16

Priset på villor minskar rejält i Lerum och nedgången ser inte ut att avta.
Bild:Denny Bågenholm
Priset på villor minskar rejält i Lerum och nedgången ser inte ut att avta.

LERUM | Villapriserna sjönk med 7 procent i Lerums kommun under de senaste tre månaderna. Det är den svagaste prisutvecklingen sedan 2012. Även i hela Västra Götaland sjunker villapriserna. I hela länet noterades en prisnedgång på 6 procent.

 

Bland kommunerna i Västra Götalands län sjunker priserna på villor i 21 av 23 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Trollhättan där priserna sjönk med 14 procent. I Lidköping däremot steg priserna med 12 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i 26 av länets 49 kommuner.

Sammanlagt såldes 86 villor i Lerums kommun mellan augusti och oktober till ett genomsnittligt pris på 4,7 miljoner kronor. I fjol gjordes 114 affärer vid den här tiden på året. I hela Västra Götaland såldes 2 174 villor för i snitt 3,8 miljoner kronor.

Priserna på bostadsrätter minskar betydligt
Priserna på bostadsrätter sjönk mellan augusti och oktober med 12 procent i Lerums kommun. Det är en betydande nedgång jämfört med det gångna året då priserna i snitt ökat med 2 procent. Även i hela Västra Götaland sjunker priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisnedgång på 6 procent.

Bland kommunerna i Västra Götalands län sjunker priserna på bostadsrätter i 17 av 18 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Mariestad där priserna sjönk med 20 procent. I Ulricehamn däremot steg priserna med 12 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för bostadsrätter i 31 av länets 49 kommuner.

Sammanlagt såldes 57 bostadsrätter i Lerums kommun mellan augusti och oktober till ett genomsnittligt pris på 2,4 miljoner kronor. I fjol gjordes 114 affärer vid den här tiden på året. I hela Västra Götaland såldes 3 999 bostadsrätter för i snitt 2,4 miljoner kronor.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.