Sju av tio lärare i Lerum är behöriga: ”Lägre än vi skulle vilja”


Jonas Bengtsson 2022-04-10

Sju av tio lärare i Lerum är behöriga.
Bild:Freepik
Sju av tio lärare i Lerum är behöriga.

LERUM | Andelen behöriga grundskolelärare i Lerums kommun ökade under förra läsåret till 73 procent, därmed håller sig Lerum precis över snittet för både landet och länet.
– Vårt mål är att ligga högre än riket och att ständigt arbeta för att öka andelen legitimerade och behöriga lärare, säger sektorschef Ann Blom.

 

Sju av tio lärare, 73 procent, i grundskolan i Lerums kommun hade vid en genomgång i höstas lärarlegitimation och behörighet i minst ett ämne. Därmed är Lerum på plats 87 av landets 290 kommuner.

– Det är en siffra som ligger högre en riket och som stigit senaste året. Men, andelen är trots detta lägre än vad vi skulle vilja att den var. Vi ser att det finns utmaningar i att kunna rekrytera legitimerad och behörig personal till våra grundskolor, till stor del beroende på den brist på utbildade lärare som syns landet i stort, säger Ann Blom, sektorschef Sektor lärande i Lerums kommun, och lägger till att det inte finns något uppsatt mål med en viss procent mer än att målet är att ligga högre än riket samt att ett ständigt förbättringsarbete pågår.

Läs mer i helgens tidning >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen


Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Egen insta 250x250

Annons
Alfons

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.