REKO på Nääs – hållbar hantverksfestival 29 maj


Denny Bågenholm 2022-05-26


LERUM | Årets REKO på Nääs bjuder på spännande möten med hantverkare, producenter och leverantörer som alla är experter på traditionella material och metoder. På byggnadsvårdsmässan kan du mingla med målare, kakelmakare och fönsterrenoverare och hitta hållbara produkter till ditt nästa projekt.

Väntan är över för byggnadsvårdsnördar och fönsterfrälsta! Söndag 29 maj klockan 10–16 är det dags för REKO på Nääs, festivalen där hantverksintresserade möts för att utbyta kunskap och utvecklas. Under dagen bjuds det bland annat på byggnadsvårdsmässa, lieslag, föredrag, bakluckeloppis och – för de yngsta – insektshotellbygge. Bakom arrangemanget står Slöjd & Byggnadsvård i Västra Götalandsregionen.

Bakluckeloppis är en kär, gammal REKO-tradition där du kan fynda vintageprylar, verktyg och redskap. Du kan dessutom få dina verktyg slipade på plats för en billig peng. Vill du öka dina kunskaper, kan du lyssna på en rad föredrag i vitt skilda ämnen som hussvamp, timmerlagningar, färg och form eller fönster.

Även barnen får hantverka och alla 4–10 år med en vuxenkompis kan bygga sitt eget insektshotell.

På ängen söder om Källnääs gör de skarpaste liarna upp i Lieslaget. Här ska en vinnare koras i både stafett och individuell gren. Under REKO passar också Slöjd & Byggnadsvård på att fira 32 år som byggnadsvårdscenter med tårtkalas direkt efter Lieslaget.

Om Slöjd & Byggnadsvård på Nääs
Slöjd & Byggnadsvård slog upp dörrarna 1990 som landets första byggnadsvårdscentrum. I dag är det ett resurscentrum för både slöjd och byggnadsvård. Slöjd & Byggnadsvård ligger vackert beläget vid Nääs slott i Floda i Lerums kommun där man bland annat har utställningshall, butik, bibliotek och ger rådgivning och kurser. Slöjd & Byggnadsvård är en del av Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen.

REKO på Nääs sker söndagen 29 maj klockan 10–16 vid Nääs slott, på Otto Salomons väg 4 i Floda. Möjlighet att köpa mat och fika finns. Evenemanget är kostnadsfritt.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_euTipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.