Köpte fiber till nya villan – kände sig blåsta på dyr installation


Aron Mikael Sik 2022-05-28

Camilla och Björn Mattsson vid tomten där de bor. Fiberrören från “plinten” på gatan och hela vägen in i huset var redan framdragna av Vårgårdahus.
Bild:Tommy Holl
Camilla och Björn Mattsson vid tomten där de bor. Fiberrören från “plinten” på gatan och hela vägen in i huset var redan framdragna av Vårgårdahus.

LERUM | Björn och Camilla Mattsson ville beställa fiberuppkoppling till sin nya villa i Stenkullen. Efter noga övervägande valde de Telia men det visade sig snart bli en dyr affär då grannarna kort därefter erbjöds samma fiberlösning till en bråkdel av kostnaden Mattsson fick betala.

– Det var som att prata med en vägg. Det gick inte att resonera med dem, säger Björn Mattsson.
Paret Mattsson köpte sin nya bostad i Stenkullen, en nyproducerad villa från Vårgårdahus, under hösten 2021. De hade även betalt extra för fiberoptik på tomten, med rör hela vägen från huset ut till bilvägen, för att enkelt kunna ansluta till en passande leverantör. Under våren har de kollat upp och jämfört olika leverantörer men valet landade till sist på Telia.
– Det fanns en konkurrent, men fibernätet i området tillhör Telia, hade vi vänt oss till en konkurrent hade notan i stället blivit cirka 300 000, säger Björn.

Läs mer i helgens tidning >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_euTipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.