Premiär för gåfotboll i Lerum


Denny Bågenholm 2023-05-10

Premiärtruppen som var på plats när Lerums IS startade upp gåfotbollen för seniorerna i kommunen.
Bild:Denny Bågenholm
Premiärtruppen som var på plats när Lerums IS startade upp gåfotbollen för seniorerna i kommunen.

Lillie Nerfors var äldst bland deltagarna med sina 95 år. Det var gott gry i tanten och kanske anmäler hon sig snart till Lerums damlag.
Bild:Denny Bågenholm
Lillie Nerfors var äldst bland deltagarna med sina 95 år. Det var gott gry i tanten och kanske anmäler hon sig snart till Lerums damlag.

Taktikgenomgång inför avspark, där fick alla reda på att \
Bild:Denny Bågenholm
Taktikgenomgång inför avspark, där fick alla reda på att "en fot i backen" och man absolut inte får springa. Det tog tio sekunder innan alla hade glömt detta och började jaga boll.

LERUM | Lerums IS har startat gåfotboll för kommunens seniorer och på första träningen dök det upp åtta pigga spelsugna Lerumsbor.

– Vi vill vara en förening för alla och då var gåfotboll ett hål att fylla, säger Jenny Holm.


 

Vid elvasnåret samlades åtta seniorer för gåfotboll och gemenskap. Vädret kunde inte vara bättre även om nästan alla sa att de hade kommit även om det regnat. Äldst i gänget var snart 96-åriga Lillie Nerfors som visade prov på bollkontroll.
– Jag älskar att röra på mig och så såg jag en annons i tidningen och bestämde mig för att testa. Hade jag varit yngre så hade jag nog fått en ADHD-diagnos men sånt fanns ju inte när jag var liten, säger hon och skrattar gott.

Varje tisdag kommer man att träna på Aspevallen mellan klockan 10-11 fram till september med ett kortare avbrott mitt under högsommaren. Träningen avslutas med att fika i klubbhuset.
– Det är kaffe och hembakt från vår samarbetspartner ICA, säger de och skrattar.

Jenny Holm och Cassandra Bolsén arbetar heltid hos Lerums IS och berättar om satsningen på gåfotboll.
– Eftersom vi vill locka så många som möjligt till klubben finns det saker vi behöver göra för att nå dit, och att locka äldre är en av sakerna vi satsar på eftersom vi inte har så många sedan tidigare, säger Jenny.

– Vi har haft äldre som varit här och fikat på torsdagar i slutet på varje månad och då tänkte vi om vi kunde ge dem något extra för många har ett fotbollsintresse, säger Cassandra.

Hur många hoppas ni på ska vara med?
– Idag är vi åtta starka på plats och förhoppningsvis kan vi dubbla det inom kort, det vore väldigt roligt, säger Jenny.

Behöver man anmäla sig?
– Helst vill vi att man föranmäler sig till mig, säger Jenny Holm, som fortsätter.
– Det är mest för att jag ska ha koll på hur många som vill fika efter träningen så jag beställer lagom mycket. Men man är välkommen oavsett om man anmält sig eller ej.

När blir det seriespel?
– Vi hörde att Örgryte IS har ett lag med gåfotboll så vi kanske försöker få till en match med dem när vi fått lite deltagare här hos oss. För spelarna ser väldigt laddade ut på att ta på sig en matchtröja och spela mot ett annat gäng, säger Jenny och Cassandra.

Det blir en kort genomgång innan lag grönt möter lag vit och Cassandra visslar igång matchen. Det är ju förbjudet att springa fast det går inte många sekunder innan det börjar gå undan och ledarna får säga till på skarpen att man inte får springa. Det är en spännande match med många skratt och det går inte att missa glädjen. En boll, en grön gräsmatta, två mål och så mycket mer krävs inte för att det ska skapas gemenskap.

– Det är roligt att vara igång och att de som är här idag tar med sig sina vänner nästa gång så vi snart kan ha två fulla lag på planen. Vi kanske kan värva in några spelare till våra seniorlag om det kommer några duktiga hit på tisdagarna, säger Jenny avslutningsvis.

Där kan Lokalpressen tipsa om att Torbjörn Nilsson bor i kommunen och han har ju lite fotboll i sig sedan tidigare.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.