Politikermöte på äldreboende: ”Vi ska spegla samhället”


Aron Mikael Sik 2022-06-18

Politikerna hade fått ta del av hyresgästernas frågor i förväg på mail och kom därför förberedda. Under utfrågningen gick enhetschef Madeleine Stenqvist med en mikrofon och modererade samtalet.
Bild:Aron Mikael Sik
Politikerna hade fått ta del av hyresgästernas frågor i förväg på mail och kom därför förberedda. Under utfrågningen gick enhetschef Madeleine Stenqvist med en mikrofon och modererade samtalet.

LERUM | Sävegårdens äldreboende bjöd in partierna i kommunfullmäktige att möta hyresgästerna och diskutera relevanta och aktuella frågor inför höstens val. På schemat stod även minigolf där de boende satte politikernas färdigheter på prov.

– Idén kommer från ett boenderåd vi haft under våren, säger enhetschef Madeleine Stenqvist.
Solen gassade när representanter från kommunfullmäktiges partier tog plats på innergården utanför Sävegårdens äldreboende där en grupp hyresgäster hade samlats. Politisk debatt eller snarare utfrågning stod på agendan och hyresgästerna hade tagit fram en lista med frågor till politikerna.

Miljöpartiet hade inte möjlighet att delta men skickade sina svar på frågorna mail i förväg.
– Vi jobbar med att spegla samhället, vi har till exempel ”Lights in Sävegarden”, ”Jul på Sävebacken”, bokmässa och det var självklart att vi skulle ha lite politisk debatt här också, det är ju valår, säger Stenqvist och får medhåll från kollegan, (också enhetschef) Pernilla Gabrielsson.

Läs mer i helgens tidning >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.