Nytt galleri smygöppnade vid Hedefors bruk


Aron Mikael Sik 2021-12-10

<span>På väggarna hänger Helena Hötzls egna abstrakta verk i en pågående första utställning. Men hon bedriver även försäljning av andras konst, som schackpjäsen och hunden “frallan”.</span>
Bild:Tommy Holl
På väggarna hänger Helena Hötzls egna abstrakta verk i en pågående första utställning. Men hon bedriver även försäljning av andras konst, som schackpjäsen och hunden “frallan”.
LERUM | Hedefors bruks konstprofil förstärks än mer när konstnären och galleristen Helena Hötzl öppnade portarna till ett nytt galleri, som även är kombinerad ateljé och butik. "Jag måste ha ett ställe dit folk kommer, och genom att jobba tillsammans med andra verksamma konstnärer kan vi locka besökare åt varandra", säger hon.


I en stor ljus lokal nere vid Hedefors bruks byggnad 410 som vetter mot Säveån ligger det nyöppnade galleriet. Helena Hötzl har de senaste dryga tio åren bedrivit en verksamhet där hon målar, illustrerar och ställer ut sina målningar på välrenommerade gallerier både i utomlands och i Sverige.

De senaste åren har hon haft ateljé och galleri på Spinneriet i Lindome men efter att hon flyttade till Lerum 2018 har varit på jakt efter en lokal närmre hemmet. Hon är uppväxt i Alingsås och barnen bor kvar i kommunen.

– Jag skrev på kontraktet för lokalen i somras och att jag skulle få flytta in i oktober. Nu blev det försenat en dryg månad, det var mycket att fixa i ordning här. Vi har renoverat, målat om och installerat en toalett och smällt upp nya väggar för att skilja av, berättar Helena.

Läs hela artikeln i dagens Lokalpressen Lerum:
https://e-tidning.lokalpressen.eu/2535/lerum/475599/2021-12-10/r/4

(När man klickar på en artikel blir den i webb-läge, trycker man på "play"-knappen kan man få artikeln uppläst som talsyntes)

Skriv utTrädnu

Lille grisen

Annons
Golden CV


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.