Ny butik från Daglig verksamhet inviger i Floda


Denny Bågenholm 2023-11-03

Daglig verksamhet öppnar butik i Floda
Bild:Lerums kommun
Daglig verksamhet öppnar butik i Floda

LERUM | Floda välkomnar ett nytt tillskott när Daglig verksamhet öppnar dörrarna till sin nya butik den 10 november. Med detta steg strävar de efter att ge deltagarna en större plattform där de kan både skapa och sälja sina produkter.

 

Villan, namnet på den nya butiken, kommer att vara bemannad av medarbetare från daglig verksamhet. Invigningen sker på fredag den 10 november.

Jon Haraldsson (S), ordförande för stöd- och omsorgsnämnden, uttrycker sin glädje över utvidgningen.
– En meningsfull sysselsättning är avgörande för alla Floda-invånare. Det är upplyftande att se att vår dagliga verksamhet nu kan erbjuda ännu fler möjligheter för våra invånare.

Denna expansion är inte bara en affärsmöjlighet, utan den representerar också en chans för deltagarna att vidareutveckla sina färdigheter och öka sin livskvalitet. Rickard Frisenbrink, enhetschef för daglig verksamhet i Lerums kommun, förklarar att butiken kommer att erbjuda en plats där deltagarna kan skapa och sälja sina egna produkter.

Daglig verksamhet är till för vuxna med olika funktionsnedsättningar. Deras mål är att skapa en miljö som är både stimulerande och utvecklande, samtidigt som den tar hänsyn till individens behov och önskemål.

– Denna verksamhet ger deltagarna en möjlighet att uttrycka sin kreativitet, interagera socialt och ta ansvar. Produkterna som tillverkas varierar från textilier som dukar och barnkläder till träprodukter som blomsterlådor, säger Rickard. Han tillägger att de även tar emot beställningar för enklare jobb, som att justera gardiner eller byxor.

Dessutom har verksamheten ett starkt fokus på hållbarhet, med en inriktning på att återanvända gamla material för att skapa nya produkter.

På öppningsdagen bjuder de på tilltugg och dryck.
Öppettider vardagar klockan 10.00 - 15.00
På invigningsdagen har de öppet till klockan 17.00
Adress Rurik Holms väg 4, Floda

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.