Miljömedveten utställning på gymnasiet


Aron Mikael Sik 2023-11-08

Klimatutställningen på Lerums gymnasium pågår till och med den 10 november.
Bild:Lerums gymnasium
Klimatutställningen på Lerums gymnasium pågår till och med den 10 november.

LERUM | Estetiska programmet på Lerums gymnasium har under höstterminen arbetat med en gemensam utställning som tar avstamp i två av FN:s globala mål.

– Det är viktigt för eleverna att få göra sina röster hörda gällande de globala målen, att de hörs utanför skolans väggar, säger bild- och medielärare Maja Sjöström.


 

Det är samtliga fyra inriktningar som tillsammans har arbetat med projektet, bild, musik, teater och media, för att skapa en hoppingivande utställning som bjuder på måleri, fotografi, rörlig bild, ljud och musikverk. Det är mål nummer 13 och 15 i FN:s globala mål som handlar specifikt om att bekämpa klimatförändringar samt ekosystem och biologisk mångfald.

– De fyra inriktningarna av estetiska programmet har gjort olika tolkningar av hur klimatförändringarna påverkar dem med ambitionen att lyfta fram det vackra och värdefulla i naturen. Som utgångspunkt för verken i utställningen har eleverna utgått från det närliggande naturreservatet vid Säveån, där unika arter i behov av djurskydd existerar sida vid sida med så kallat invasiva arter, fortsätter Sjöström.

TEATERELEVERNA INVIGDE utställningen med en dramatisering av scener från Greta Thunbergs tal ”Is my microphone on”. Vid vernissagen närvarade sektorchefen för utbildning Egil Gry tillsammans med ett flertal kommunpolitiker som tog sig tid att lyssna på elevernas budskap och tankar om den rådande miljösituationen.

– Nästa vecka kommer flera klasser i årskurs nio och ser utställningen och naturligtvis också övriga program på gymnasiet. Allmänheten är naturligtvis också välkommen att besöka oss.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.