Man skjuten i benet - ingen gripen


Denny Bågenholm 2022-08-14


LERUM | Under lördagskvällen blir en man skjuten i benet i centrala Lerum. Gärningspersonen är fortfarande inte gripen. Då det var mycket folk ute i centrum var det många som ringt larmnumret om händelsen. Händelsen utreds som mordförsök.

Mannen som skadats fördes till sjukhuset med ambulans. Polisen var snabbt på plats med Polishelikopter, insatsstyrka, hundpatrull och radiobilar.

– Det var många vittnen på plats som såg händelsen och som är förhörda. Vi har ingen gripen eller som i nuläget misstänkt. Alingsåpolisen som ansvarar för förundersökningen har säkrat spår på platsen. Vi väntar på att få möjlighet att höra den skjutne som är kvar på slukhus och det kommer förhoppningsvis ske uder dagen, Säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson nu på söndagsmorgonen.

Skottlossningen med flera skott har skett i området kring Brobacken i centrala Lerum. Flera fordon/personer har varit synliga på platsen, de uppges ha avvikit från platsen efter skottlossningen. När polisen kommer fram så anträffas en man liggande på marken med en  skottskada i ett ben. Polis spärrar av platsen för händelsen och påbörjar insamling av uppgifter kring händelsen. Man söker även med hund från brottsplatsen. Förundersökning inleds med rubricering försök till mord samt grovt vapenbrott, uppger polisen på sin hemsida.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.