Lokala storbandet firar 40 år


Aron Mikael Sik 2023-11-27

Världsberömde trombonisten Nils Landgren var gästartist i oktober under den fullsatta jubileumskonserten på Dergårdsteatern.
Bild:Privat
Världsberömde trombonisten Nils Landgren var gästartist i oktober under den fullsatta jubileumskonserten på Dergårdsteatern.

KULTUR & NÖJE | Blue Heaven Big Band har haft ett minst sagt fullspäckat jubileumsår. Nu avrundar man med säsongens sista konsert på Dergårdsteatern som gästas av Hannah Svensson, ett av de nya stjärnskotten på den svenska jazzhimlen.

 

– Vi är ett gäng glada amatörer med höga ambitioner som haft förmånen att spela ihop med den svenska jazzeliten, säger Anders Blomberg, ordförande och barytonsaxofonist.

Storbandet Blue Heaven Big Band bildades således 1983 och än idag återfinns tre av originalmedlemmarna, det är pianisten Thomas Jansson och trumpetarna Hans Elmqvist och Jan Carlsson som är ”still going strong” som de själva beskriver det.
– Jag kom med 2014 och har varit ordförande de senaste två åren ungefär. Vi har ju giggat med jämna mellanrum i alla år, och förr i tiden brukar lokaltidningen skriva en blänkare om oss, både före och efter ett gig, men det har mattats av (skratt), säger Anders Blomberg.

Storbandet spelar just storbandsjazz och gärna dansvänlig sådan, det är gamla rökare av Duke Ellingston, Count Basie men även modernare artister som Stevie Wonder, från swing till bossanova och emellanåt bjuder de upp till vals. Dansspelningarna har varit många och långa, men det är framförallt konserterna med gästartister som Blomberg vill lyfta.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.