Meter Bikes styr upp invigningsfest för nya cykelmodellen


Jonas Bengtsson 2023-11-28

Anders Adamsson (Cykelradion), Rickard Ölander (Meter Bikes), Tomas Jennebo (Cykelradion) och Linus Lindgren (Meter Bikes) vid en tidigare poddsändning i Hedefors bruk där cykeltillverkaren håller till.
Bild:Privat (arkivbild)

Anders Adamsson (Cykelradion), Rickard Ölander (Meter Bikes), Tomas Jennebo (Cykelradion) och Linus Lindgren (Meter Bikes) vid en tidigare poddsändning i Hedefors bruk där cykeltillverkaren håller till.LERUM | På torsdag har den lokala cykeltillverkaren Meter Bikes i Hedefors bruk releasefest för sin nya modell Rayy.

– Då kommer cykeloraklet och expertkommentatorn Anders Adamsson och radioprofilen Tomas Jennebo hit och livesänder med sin podd, och det kommer även hit en hel del andra stora cykelprofiler, säger Rickard Ölander.


 

Den stora releasefesten rullar igång klockan 16.30 på torsdag då det bjuds på både lättare förtäring och dryck.
– Alla är varmt välkomna men osa gärna innan så vi vet! hälsar Björboholmsbon Rickard Ölander som 2019 grundade Meter Bikes tillsammans med Linus Lindgren.

Orsaken till firandet i Stenkullen är att Meter Bikes släpper sin nya handgjorda gravelmodell Rayy – vilken endast kommer att byggas i 30 exemplar. Man passar även på att presentera sin nya elcykelmodell Zapp.

– En ny cykelmodell ska alltid firas men det blir extra festligt med Meter Rayy för den har varit mycket efterlängtad.

Flera cykelprofiler kommer att vara på plats för att mingla – däribland cykeloraklet Anders Adamsson och radioprofilen Tomas Jennebo som även kommer att livesända sin podd Cykelradion.

– Vi har haft ett samarbete med Cykelradion under hela året och det kommer fortsätta även nästa år. Anders och Tomas är välkända över hela Sverige och deras podd är mycket populär bland inbitna cyklister, säger Rickard som också han är cyklist, men även konstnär.

Podden finns där poddar finns, och det går även att svänga in på cykelradion.se för att lyssna på den.

Berätta om arbetet som ligger bakom den nya cykelmodellen?
– Vi har arbetat med Meter Rayy i över ett år nu och det är en utveckling från en av våra tidigare modeller, Meter Nodd, som kom för några år sen. Meter Rayy byggs i 30 exemplar på helt ny kolfiberram och gaffel med många fästpunkter för packning och flaskor. Drivlinan är Shimanos rykande färska 1x12 GRX med hydrauliska skivbromsar och allt kablage integrerat i styre/styrstam/ram. Även hjulen handbygger vi med maskinkullagrade nav, reducerade ekrar och skor med Pirellis Cinturato graveldäck.

Vad ser du mest fram emot på torsdag?
– Ska ju bli superkul att äntligen få visa upp Meter Rayy och givetvis få träffa alla kunder och cykelvänner runt om i landet, säger Rickard.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.