Lerum har fullt fokus mot målet att bli en ledande näringslivskommun


Redaktionen 2022-10-31

Full fart med många programpunkter under Fullt Fokus. Däribland företagsbesök, frukostseminarium, ett \
Bild:Lerums Kommun
Full fart med många programpunkter under Fullt Fokus. Däribland företagsbesök, frukostseminarium, ett "Draknästet" med UF-elever samt föredrag av Pär Johansson från Glada Hudik.

LERUM | Den 18 – 28 oktober höll Lerums kommun fullt fokus på näringslivet. Två veckor med aktiviteter och föreläsningar för företagare, politiker, tjänstepersoner och övriga som är intresserade av företagsfrågor.

 

Lerums kommun har som mål att bli en av landets ledande kommuner när det gäller starkt lokalt näringslivsklimat. En del i det arbetet är temaveckorna vid namn Fullt Fokus med syftet att uppmärksamma lokala företag och entreprenörer och deras värde för hela kommunen. En ökad förståelse för varandras verksamheter och verkligheter, skapar bra förutsättningar menar Åsa Qvist Ek som är näringslivschef i Lerums kommun.

– Näringslivsenheten hälsar ett stort tack till alla som bidragit med inspirerande föreläsningar och workshops. Företagarna har framför allt två frågor som de tycker är viktiga; service och bemötande. Det blir en fråga för hela förvaltningen för att vi ska få Sveriges bästa företagsklimat, säger hon i ett pressmeddelande.

Viktor Lundblad (M), tillträdande ordförande för kommunstyrelsen, lyfte fram att näringslivet är superviktigt för kommunen.
– Hela vår verksamhet bygger på att människor startar företag och jobbar så att vi får in skattemedel och kan satsa på att bygga nya skolor och äldreboenden.

Det nuvarande oppositionsrådet, Renée Bengtsson (S), fokuserade på det hållbara samhället.
– Lerums kommun måste vara hållbart både ekonomiskt, miljömässigt och framförallt socialt. Därför är det lokala näringslivet väldigt, väldigt viktigt.

Fullt Fokus invigdes den 18 oktober på Garveriet med tal och panelsamtal följt av en inspirerande föreläsning av Pär Johansson som är grundare av och ledare för Glada Hudik-teatern. Totalt 18 punkter fanns med på det späckade schemat som avslutades storartat med Entreprenörsgalan i går (28 oktober) på Öijared Resort.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.