Krögarpar har tagit över Torarica


Aron Mikael Sik 2023-09-04

Krögarna Vaun Roughton och Heidy Rubenow med personal har öppnat Torarica.
Bild:Owe Mabäck
Krögarna Vaun Roughton och Heidy Rubenow med personal har öppnat Torarica.

LERUM | Krögarna Vaun Roughton och Heidy Rubenow slog i förra veckan på nytt upp dörrarna till den klassiska lunchrestaurangen i centrala Lerum. Tanken är att fortsätta servera husmanskost, men Vaun har även andra planer för verksamheten.

– Får vi tillståndet på plats så kan vi ta det till nästa nivå, säger han.


 

Krögarparet är inte okända i Lerums kommun, de kommer senast från att ha drivit Nääs värdshus och har båda även arbetat på Aspenäs herrgård tidigare. Lunchrestaurangen Torarica i centrala Lerum är välkänd i kommunen sedan länge och Vaun menar att valet att ta över rodret var enkelt.
– Vi gillar lokalen väldigt mycket och Torarica är ju så inarbetat som varumärke i kommunen, det ligger centralt och bra. Vi kommer att fortsätta med samma profil som tidigare, alltså svensk husmanskost till lunch men vi har även lite nya idéer om maten, säger han.

På menyn kommer varje dag att finnas en kött och en vegetarisk rätt. Utöver över det lovar Vaun en väl tilltagen salladsbuffé med olika tillbehör, potatissallad och pasta. På fredagarna blir det grillbuffé och om vädret tillåter tänds grillen på uteserveringen, som inför nyöppnandet har byggts ut.
– Ja, fredagar tänder vi grillen, då har vi lite mer i utbudet, den här veckan får vi en stor last med kött och lamm från Lammet och bonden i Gråbo, även vegetariskt grill som serveras med klyftpotatis, tzatsiki, bearnaisesås, säger Vaun och fortsätter:
– Uteserveringen är nu dubbelt så stor, förut var det bara baksidan men nu går den runt även på kortsidan. Vi har målat och tapetserat om, satt in nya bord och stolar. Det finns även biljardbord och shuffleboard. Är det någon som vill spela efter lunch så går det bra.

Det låter som att ni tänker utöka öppettiderna?
– Det stämmer, vi har nu ansökt om utskänkningstillstånd för att kunna ha öppet kvällar och helger. Vi vill erbjuda ett alternativ till det lokala restaurangutbudet helt enkelt. Därtill har två stora bildskärmar installerats för att visa sport på vid tillfälle, säger han.

Krögarparet Vaun och Heidy har även inlett ett samarbete med Johanna Hartman, eventkoordinator på Solkattens köpcentrum, för att planera olika former av underhållning.
– Vi har massa idéer om vad, men allt beror på utskänkningstillståndet, så fort vi har det på plats så är förhoppningen att det alltid ska hända något på Torarica.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.