Kommunvapnet tillbaka fullt ut - ”En del av den nya strategin”


Aron Mikael Sik 2023-03-25

Lokalpressen tog upp frågan om kommunvapnet för för över ett år sedan. Rssultatet är att Lerum byte tillbaka till Oxen och överger trasan.
Bild:Denny Bågenholm
Lokalpressen tog upp frågan om kommunvapnet för för över ett år sedan. Rssultatet är att Lerum byte tillbaka till Oxen och överger trasan.

LERUM | Kommunvapnet ska nu ersätta kommunloggan i samtliga sammanhang efter beslut i kommunstyrelsen. Detta efter att Trafikverket bytt ut vägmärkesskyltarna under hösten.

– Det är klart det känns som en vinst, vi har drivit det här och till slut går det igenom. Det var först när skyltarna byttes ut som det började röra på sig ordentligt, säger Glenn Sjögren, gruppledare SD.


 

Det hela började för ett drygt år sedan. Ett så kallat e-förslag om att återinföra det gamla kommunvapnets symbol med oxen och eklöven som kommunens officiella logotyp genererade 761 röster, vilket var rekord. I samma veva hörde Glenn Sjögren av sig till Trafikverket och påtalade att vägmärkesskyltarna i Lerums kommun, som pryddes av den grafiska profilen med logotypen ”väven” stred mot reglementet.

Den 26 april 2022 beslutade man ersätta vägmärkesskyltarna med kommunvapnet, ett uppgift Trafikverket tog på sig.
– Vi har drivit den här frågan ganska länge, att vi anser det finnas en poäng med att bevara vårt kulturarv med det gamla kommunvapnet, men det var ingen annan som brydde sig. Men det visade sig att frågan inte var oviktig för kommuninvånarna, och efter att e-förslaget fick så många röster var ju kommunstyrelsen tvungna att ta upp det, säger han.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.