Kommunen bemöter IVO:s kritik


Aron Mikael Sik 2023-02-16

Jon Haraldsson (S), ordförande för Stöd- och omsorgsnämnden.
Bild:Lerums kommun
Jon Haraldsson (S), ordförande för Stöd- och omsorgsnämnden.

LERUM | Efter att IVO granskat äldreboendena i Lerums kommun uppdagades flera brister. Kommunen är skyldig att både ta tag i bristerna och redogöra för myndigheten hur. Jon Haraldsson (S), ordförande för stöd och omsorgsnämnden, lägger ut texten.

– I allmänhet är det ju viktigt med sådana här granskningar, och vi tar det på största allvar för att det ska bli bra vård och omsorg för kommunens invånare, säger han.


 

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) genomför under 2022-2023 fördjupad granskning av den medicinska vården och behandlingen på äldreboenden hos alla Sveriges kommuner. Den 31 oktober och 1 november 2022 gjordes en tillsyn i Lerums kommun som baseras på resultatet i den nationella tillsynen. Myndigheten kunde sammanfattningsvis bena ut fyra förbättringsområden i verksamheten för vilka kommunen nu är skyldiga att vidta åtgärder.

– Det utgår naturligtvis från granskningen och därefter har förvaltningen tittat på det och föreslår nu åtgärder. Förbättra rutinerna för journalföring i samarbete med vårdcentralerna. Det är alltså sektor stöd och omsorg som gjort en intern utredning av verksamheten med utgångspunkt i den kritik som IVO förde fram, eftersom de har ansvaret för äldreomsorgen, säger Jon Haraldsson.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.