Italiensk "salumeria" har öppnat i Lerum


Aron Mikael Sik 2021-06-18

Martina Mancos med personal
Bild:Owe Mabäck
Martina Mancos med personal

Bild:Owe Mabäck

Bild:Owe Mabäck

Martina Mancos onlinebutik Nonna Italia har bytt namn och öppnade under fredagen i Lerums centrum. Ägarinnan har kunderbjudanden på gång redan kommande vecka.


Lokalpressen har redan skrivit om Martina Mancos planer att ta sin nätbutik Nonna Italia, i vilken hon sålt italienska delikatesser som parmesanost, salami, olivolja med mera, till nästa nivå med en fysisk delikatessbutik i Solkatten. Det har varit fullt upp under veckan för Martina och hantverkarna som jobbat hårt in i det sista inför premiärdagen.
– Det är nervöst, men det känns bra. Vi kommer att ha mycket att bjuda på och givetvis blir det kaffe på vår nya fina uteservering, men det blir även eventuell andra överraskningar, säger Martina Manco när Lokalpressen når henne under onsdagen Under fredagsförmiddagen blev planerna verklighet när hon slog upp portarna till butiken som nu fått namnet “Limone e due dolci”, på det nya delen av Bagges torg som ligger framför Solkatten mot Stationsvägen.Torget har enligt uppgifter från nyhetssajten Lerums Nyheter redan börjat kallas för Piazza Rossa (Röda torget) med anledning av det röda teglet.
– Under lördagen kommer det att finnas färsk mozzarella och ricotta från Kampanien att köpa i butiken, fortsätter Martina.
Redan nästa vecka ska det ut nya erbjudanden till kunderna men hon vill inte avslöja exakt vad det blir, mer än att utbudet delvis kommer att ha fokus på säsongsbetonade matvaror och delikatesser. Tillsammans med nybryggt kaffe och enklare servering gör det butiken till en klassisk salumeria som det kalllas på italienska.

Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.