Strandskyddstillsyn i Lerum


Redaktionen 2021-07-01

Bild:Pressbild

LERUM | Sveriges unika strandskydd bevarar strandnära växt- och djurliv och gör det möjligt för alla att vistas vid vatten. Varje år går miljöenheten i Lerums kommun igenom ett strandskyddat område för att kontrollera att inget hindrar det. I augusti är det dags att undersöka området kring Nääs fabriker.


I Sverige är det strandskydd vid alla sjöar och vattendrag, vilket innebär byggförbud. Eventuell byggnation kan bara ske med dispens från miljö- och byggnadsnämnden.

Kommunen kommer att utreda vilka bryggor och andra anläggningar som har funnits under lång tid och därmed är tillåtna, och vilka som tillkommit efter att strandskyddslagstiftningen kom 1975.

Med planerad tillsyn blir det rättvist och rättssäkert för alla som bor och vistas inom strandskydd. Vi kontrollerar en bit av kommunen varje år, och går på så sätt igenom alla strandskyddade områden på sikt. Lerums kommun har som målsättning att alla anläggningar inom strandskydd ska följa bestämmelserna, så att vi alla kan njuta av våra fina strandområden.

 

Kontakt

Karin Honkanen, miljöinspektör
0302-52 11 59

Malin Ellegård, miljöinspektör
0302-52 14 62


Kommentera     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.