Gert Wingårdh tillbaka på Öijared Resort


Jonas Bengtsson 2022-10-23

Återförenade: Arkitekten Gert Wingårdh, som ritat klubbhuset i Öijared, och visionären/ägaren Jonas Brandström.
Bild:Öijared Resort
Återförenade: Arkitekten Gert Wingårdh, som ritat klubbhuset i Öijared, och visionären/ägaren Jonas Brandström.

LERUM | 1988 ritade den okände Gert Wingårdh det spektakulära klubbhuset vid Öijared Resort. I dagarna var stjärnarkitekten åter på besök i den prisbelönta byggnaden.

 

Gert Wingårdh är ett av de stora svenska arkitektnamnen i Sverige då han är med i SVT:s “Husdrömmar” men framförallt formgett mängder av uppmärksammade byggnader runtom i landet. Däribland golfklubbens och resortens klubbhus i Öijared. Arkitekten har sagt att han ogärna besöker sina projekt när de väl står färdigbyggda, men i förra veckan gjorde han ett undantag då han återvände till resorten för att i restaurangen tala inför medlemmar och partners.

Gert berättade då om det kreativa arbetet bakom Öijareds klubbhus. Som materialval samt utmaningar och en och annan anekdot. Därefter var det dags för en frågestund – som helt säkert hade kunnat fortsätta långt mycket längre då den populära arkitektens spontanitet och genuina kärlek till arkitektyrket inte gick att ta miste på.

En av frågorna var ”Hur får man ihop en stad med så olika byggnader som Karlatornet, Universeums visualiseringsdom och historisk arkitektur?” Gert svarade:
– Jag tänker att på samma vis som att vi som sitter här inne ser lite olika ut i randig skjorta, svart klänning, någon har glasögon, någon har långt hår och någon lite undflyende hår. Vi är ju alla olika och det är ju det som är så härligt i staden, att alla byggnader är olika. Jag ser inte problem med det men sen kan det ju finnas enstaka områden som man behöver bevara där man kan behöva vara lite mer försiktig. Försiktig med omdöme.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.