Alva och Darius från Lerum lever ut sin dröm i musikalen Annie


Elin Winberg 2022-10-22

Innan föreställningen. Det råder ingen tvekan om att de båda Lerumsborna Darius Manzoor och Alva Tvete Vik gillar att sjunga och underhålla inför en publik.
Bild:Elin Winberg
Innan föreställningen. Det råder ingen tvekan om att de båda Lerumsborna Darius Manzoor och Alva Tvete Vik gillar att sjunga och underhålla inför en publik.

LERUM | Under hösten spelas musikalen Annie på Lisebergsteatern i Göteborg. Två av skådespelarna är Alva Tvete Vik från Tollered och Darius Manzoor från Stenkullen/ Hedefors, som båda har showat och dansat sedan de var små. Lokalpressen träffade skådespelarna på Lisebergsteatern några timmar innan fredagens föreställning drog igång.

 

I den klassiska Broadwaymusikalen från 1977 får vi följa 11-åriga Annie som bor på ett barnhem i 30-talets New York. Föreståndarinnan Miss Hannigan är mer intresserad av att dricka alkohol och låta barnen utföra hushållsarbeten än att se till deras välmående. Med hopp om en bättre morgondag drömmer Annie om att föräldrarna en dag ska komma och hämta henne.

Alva Tvete Vik, 16, spelar barnflickan Pepper och Darius Manzoor, 15, gör rollen som barnhemsbarnet Carl. Både Alva och Darius ingår även i vuxenensemblen där de spelar hemlösa och betjänter.
– Jag har bara varit med i olika produktioner på Göteborgsoperan innan, så Lisebergsteatern är ju ett helt nytt sammanhang och jag lär känna nya personer, vilket är väldigt roligt, säger Alva till Lokalpressen i den än så länge tomma salongen inne på teatern.

– Det här är ju verkligen en dröm för båda, så då är det ju jätteroligt att få göra det i så här tidig ålder, fortsätter Darius.
Darius karaktär Carl månar om de andra barnhemsbarnen samtidigt som han är trött på minstingen i gruppen vilken ställer till en del bekymmer.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.