Full fart för stora och små på Lerumsloppet

Jonas Bengtsson 2024-05-05

Det sprangs, jublades, svettades och skrattades dagen lång under Lerumsloppet, som vanligt var det storpublik på plats på torget och längs banan.
Bild:Tommy Holl

LERUM | Den 27 april gick Lerumsloppet av stapeln inför storpublik, särskilt tätt var det vid start- och målgången vid Bagges torg.

Det prestigefyllda 10-kilometersloppet vanns av Leo Magnusson (Sävedalens AIK) på herrsidan och Elin Brink (Mölndals AIK) på damsidan. I P18-klassen var det dubbelt Lerum i topp genom Alfons Sellin och Amos Nilsson.

Dessutom tävlades det även på en kortare 5,1-kilometersbana där Benjamin Johansson (Bohus IF) och Desiree Lilliehöök (Örgryte IS) var snabbast.
Lilla Lerumsloppet på 3,3 kilometer vanns av norrmannen Olof Tholén (Alingsås IF), och där blev arrangörsklubbens Oscar Wärn från Lerum friidrott tvåa i mål – han var dock snabbast i hela sin P14-klass. På flicksidan var Emma Ehrnborg (Mölndals AIK) snabbast.

Det sprangs även Sparbanken Alingsås Minilopp (1,6 kilometer) samt Energiloppet för de allra minsta där även föräldrarna fick hjälpa till på sträckan runt torget.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.