Fler familjehem behövs i kommunen


Aron Mikael Sik 2023-04-24

Det var under förra fredagen då personal från placeringsenheten stod och informerade om verksamheten inne på Solkattens köpcentrum. Maria Alexandersson är förste socialsekreterare och arbetsledare av personalen på placeringsenheten.<br /><br />
Bild:Aron Mikael Sik
Det var under förra fredagen då personal från placeringsenheten stod och informerade om verksamheten inne på Solkattens köpcentrum. Maria Alexandersson är förste socialsekreterare och arbetsledare av personalen på placeringsenheten.LERUM | Det finns ett ökat behov av familjer som kan tänka sig öppna sina hem för barn och unga i Lerums kommun. För att bättre nå ut med verksamheten stod placeringsenheten på Solkatten och svarade på frågor.

 

– Det här är ett väldigt viktigt men givande uppdrag, att göra en insats för de här barnen som inte kan bo med sina biologiska familjer, säger Maria Alexandersson, förste socialsekreterare på placeringsenheten.

Deras annonser rullar i kassorna på Ica Kvantum, de arbetar med sociala medier, och även verktyg som Familjehemsbanken som placeringsenheten kan använda för att informera eller kopplas ihop med familjer som är intresserade av att erbjuda familjehemsplacering, tidigare benämnt som fosterhem.

– Vi har kollegor i Alingsås som har stått på Vimpeln i Alingås, med goda resultat. Då tänkte vi att vad har vi liknande här och då blev det Solkatten. Vi söker ju familjer, vi är intresserade av att nå dem och här rör det sig många familjer, det är inte svårare än så, men det är alltså vårt initiativ att vara här idag, säger Maria Alexandersson.
Hur gör den som är intresserad av att ta emot?

– Man kan lämna en intresseanmälan via kommunens hemsida och därefter kontaktas man av en familjehemssekreterare som ställer lite inledande frågor kring varför man är intresserad av ett sådant här uppdrag, fortsätter hon.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.