Elvis hyllades på Lilla Ön i Floda


Leif Lundvall 2022-08-23

Hela artistuppbådet strax innan Elvis-konserten. Från vänster: Janne Lucas, Kjell Frimodig, Ulf Nilsson, Jota Thorén, Paul Käll, Little Gerhard, Alicia Helgesson, Mikael Berggren och Börje Hallberg.
Bild:Leif Lundvall
Hela artistuppbådet strax innan Elvis-konserten. Från vänster: Janne Lucas, Kjell Frimodig, Ulf Nilsson, Jota Thorén, Paul Käll, Little Gerhard, Alicia Helgesson, Mikael Berggren och Börje Hallberg.

LERUM | På dagen 45 år efter hans död hyllades och ärades Elvis Presley runt om i världen. Inte minst på Lilla Ön i Floda där ett antal musiker bjöd på en konsert där publiken njöt i fulla drag.
– Vi har anordnat många uppskattade Elviskonserter här i Floda. Oftast har det varit just den 16 augusti och det har varit väldigt kul att göra detta.

Som mest har det kommit 700 personer, säger Ulf Nilsson från The Cadillac Band och som tidigare drev Elvis-muséet.
Musikeruppbådet var stort och artisterna avlöste varandra på den lilla scenen. The Cadillac Band med Janne Lucas Persson, Börje Hallberg, Mikael Berggren och Ulf Nilsson spelade hela tiden och var ryggraden i föreställningen och naturligtvis var det framför allt Elvis-låtar som den entusiastiska publiken fick höra.

Förutom Janne Lucas underbara pianospel får man nog säga att det var Alicia Helgessons underbara röst som var kvällens stora behållning.
Och naturligtvis 88-årige legenden Little Gerhard som rockade på scenen och som imponerade och levererade ”Den siste Mohikanen” och ”Buona Sera” nästan som i fornstora dagar.
– Jag träffade Elvis i Tyskland 1959, berättade Little Gerhard och hade också med sig bildbevis från mötet med Presley.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.