Delikatessbutiken i Tollered byter ägare


Johanna Berglund 2023-05-30

Kristina Christofferson, vd på Nääs fabriker, och tidigare butiksägaren Jenny Svensson (som fortsätter med ostbutiken i Saluhallen).
Bild:Pressbild
Kristina Christofferson, vd på Nääs fabriker, och tidigare butiksägaren Jenny Svensson (som fortsätter med ostbutiken i Saluhallen).

LERUM | Nääs fabriker tar över delikatessbutiken Hugos Handel och Kök, i Tollered, från Jenny Svensson. I samband med ägarbytet kommer butiken att få ett nytt namn: Gustavas Handel & Kök.

 

Förutom namnbytet är förändringsplanerna för butiken inte stora, meddelar Nääs fabriker i ett pressmeddelande. Försäljning av bland annat ostar kommer fortsatt vara huvudfokus, men med något större utbud.
– Butiken kommer att drivas vidare i samma anda och vårt mål är att bygga vidare på butikens redan starka grund. Det är ett led i att utveckla Nääs fabrikers position som matdestination, säger Kristina Christofferson, vd på Nääs fabriker, och fortsätter:

 – När vi valde det nya namnet hämtade vi inspiration från Nääs fabrikers historia. Johanna Gustafva Berg var fru till Peter Wilhelm Berg som grundade bomullsspinneriet Nääs Fabriker år 1833. Namnet ger oss en påminnelse om platsens historia och det ger butiken en personlighet som känns äkta.


FAKTA
Om Nääs fabriker AB

Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Berg slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett väveri. Nääs fabriker står klart 1833. Vävmaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, inredning och mode, en konferensanläggning och ett coworking-koncept.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.