Biologiska mångfaldens dag i Lerum


Ella Sandén 2023-05-29

Anette Heijnesson Hultén.
Bild:Tommy Holl
Anette Heijnesson Hultén.

LERUM | Anette Heijnesson Hultén från Lerums naturskyddsförening som förra helgen uppmärksammade biologiska mångfaldens dag.

 

Vad gör Lerums naturskyddsförening?
– Vi arbetar bland annat med att påverka kommunen och kommunens arbete. Vi jobbar mycket med skogen och försöker få kommunen att bevara de områden som behöver skyddas för biologisk mångfald och för oss människor. Vi har också många olika aktiviteter för att få människor att bli mer intresserade av naturen och djuren. I helgen var det första gången Lerums naturskyddsförening gjorde något i samband med den biologiska mångfaldens dag. Det var väldigt roligt och vi kommer ha det fler gånger.

Vad gjorde ni i helgen?
– Jo, vi hade aktiviteter i samband med den biologiska mångfaldens dag. I Lerum valde vi under lördagen att uppmärksamma den på Bagges torg, där vi visade vad som händer om man påverkar naturen för mycket, till exempel om en art försvinner. Oftast är det inte bara arten som försvinner som påverkas utan även andra arter som är beroende av den. Vi ville också visa att man med ganska enkla medel kan hjälpa många arter i sin egen trädgård.

– Och på söndagen var vi på Aludden där vi hade aktiviteter och information om fåglar, fiskar, trollsländor och skogen, för både vuxna och barn. De yngsta hade en håvningsaktivitet där de tittade på arterna i vattnet, till exempel grodyngel.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.