Blandad konfekt för FBC Lerum i helgen


Denny Bågenholm 2022-10-24

Två poäng blev helgens poängskörd för FBC Lerum, det är bara att sikta framåt och ta nya tag.
Bild:Christoffer Sturesson
Två poäng blev helgens poängskörd för FBC Lerum, det är bara att sikta framåt och ta nya tag.

LERUM | Damernas hemmapremiär mot Landvetter slutade i moll och förlust. Herrarna reste till Malmö och fick med sig två poäng då det var oavgjort efter full tid och Oscar Eriksson Elfsberg avgjorde med fem sekunder kvar av förlängningen.

 

Hemmapremiären blev inte riktigt den klang och jubelföreställning som Lerums damer hade hoppats på när Landvetter kom på besök, det slutade 13 i Lerums Arena. FBC Lerum var lite för uddlösa denna eftermiddag. Periodsiffrorna blev 02, 00, 11 och skotten 1616.
– Sammantaget presterar vi en bra bit från den kapacitet vi besitter och kommer helt enkelt inte upp i tillräcklig nivå för att vinna matchen. Det bästa här och nu är att vi har en ny träningsvecka och match mot Mölndal framför oss och möjlighet att revanschera oss, sammanfattar huvudtränare Mattias Flodén efter matchen.

I Malmö stod det 44 efter full tid, där bortalaget drog längsta och gick segrande ur striden, en besviken huvudtränare Anton Olofsson sa efter matchen:
– Jag är otroligt besviken över att vi inte tar tre poäng idag! Sett till lägena vi skapar så är det fruktansvärt surt. Sen så får man vara nöjd med att vi ändå får med oss två poäng hem, men det känns som sagt otroligt surt att lämna kvar en poäng i Malmö. Det som är positivt är att vi skapar mängder med målchanser och förr eller senare så blir det islossning så det är bara gnugga på.

Herrlaget återfinns på en sjätteplats i den allsvenska tabellen med nio poäng på sex matcher, damlaget ligger fyra i division 1 södra.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.