Alexander Abenius (M) lämnar politiken efter valet 2022


Redaktionen 2021-10-29

Alexander Abenius (M), kommunstyrelsens ordförande
Bild:Lerums kommun
Alexander Abenius (M), kommunstyrelsens ordförande

LERUM | I ett pressmeddelande berättar Alexander Abenuis (M) att han efter valet 2022 kommer att lämna politiken. Här nedan följer uttalandet.


”Jag har varit engagerad i politiken i drygt 15 år, förtroendevald i närmare 14 år och kommunalråd i snart fem år. Politiken och samhällsengagemanget har sedan tonåren varit en mycket viktig del av mitt liv.

Under brinnande valrörelse 2006 blev jag medlem i Moderaterna. Mellan åren 2006-2014 fick jag förtroendet att ta mig an ledande politiska positioner inom Moderata Ungdomsförbundet på lokal och regional nivå, bli invald i Kommunfullmäktige, Kommunstyrelsen och Regionfullmäktige samt flera andra intressanta och roliga förtroendeuppdrag.

Efter valet 2014 fick jag frågan från den moderata gruppen om jag kunde tänka mig ta över som kommunalråd för Moderaterna i Lerums Kommun. Två år senare tog jag formellt över som oppositionsråd och ytterligare två år senare vann Moderaterna i Lerums Kommun en storseger i valet 2018 och blev kommunens största politiska parti, vilket enbart hade skett under de moderata rekord-valen 2006 och 2010 tidigare.

Varför lämnar jag politiken?

Den senaste tiden har jag haft anledning att fundera mycket kring vad som är viktigt i mitt liv. Sedan jag kom tillbaka från min föräldraledighet mars-juli 2021 påmindes jag om hur oerhört slitsamt det är att vara Kommunstyrelsens ordförande. Att arbeta 70 till 80 timmar per vecka är tufft, framförallt när man är småbarnspappa. Att satsa på ytterligare fyra år som ledare för Moderaterna i Lerums Kommun känns därför avlägset.

Familjen kommer alltid komma i första rummet och därför har jag beslutat mig för att inte ställa upp i något av valen 2022, trots tidigare besked.

Med detta sagt kommer jag slutföra det förtroende som väljarna, Moderaterna och kommunfullmäktige gav mig i samband med valet 2018 och sitta kvar som kommunstyrelsens ordförande fram till mandatperiodens slut.

Avslutningsvis vill jag passa på att tacka alla goda vänner i Moderaterna som stöttat mig genom alla år i politiken. Jag vill också tacka samtliga förtroendevalda, medarbetare och framförallt medborgare i Lerums Kommun som jag haft den stora förmånen att tjäna under mina 14 år som förtroendevald i Lerums Kommun.

Alexander Abenius (M)
Kommunstyrelsens ordförande
Lerums Kommun”


Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.