”Akutläge” för Lilla ön – eldsjälarna kallade till möte


Aron Mikael Sik 2023-05-15

Fullt hus i före detta café TCB:s lokaler på Lilla ön när promenadgruppen i Floda och Ulf Nilsson kallade till möte i veckan.
Bild:Aron Mikael Sik
Fullt hus i före detta café TCB:s lokaler på Lilla ön när promenadgruppen i Floda och Ulf Nilsson kallade till möte i veckan.

LERUM | Efter att TCB Café på Lilla ön i Floda gick omkull i fjol är nu Elvismuseet hotat. Det menar museets ägare Ulf Nilsson och medlemmar ur Floda promenadgrupp som bjöd in politiker och fastighetsägaren Svenska Hus till möte i veckan.

– Fastighetsägaren chockhöjde hyran med 700 procent, jag vet inte ens om det är tillåtet, säger Paul Käll, aktiv i promenadgruppen.


 

Verksamheterna på Lilla ön har knakat i fogarna sedan pandemin blev ett faktum. Ulf Nilsson, som tidigare drev både Café TCB och Elvismuseet, har genom åren också arrangerat ett stort antal konserter och guidat mängder med museibesökare. Läget är akut så till vida att Svenska Hus har sagt upp hyreskontraktet den 30 juni, till följd av att Ulf inte har råd att betala hyran efter den kraftiga hyreshöjningen som meddelades i mars.

– Vi upplever det som att fastighetsägaren och politiker inte bryr sig. Men platsen fyller en viktig funktion för både invånare och turismen till orten. Lilla ön satte Floda på kartan, och har ännu mer potential, det skulle kunna bli något större och ännu bättre, säger Paul Käll, som flyttade från Småland till Floda för fyra år sedan.

I veckan bjöd man in kommunpolitiker, media och även fastighetsägaren Svenska Hus till krismöte. Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna närvarade och på den borgerliga sidan var det Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet, även Sverigedemokraterna. Ett flertal av politikerna är själva bosatta på orten. Fastighetsägaren Svenska Hus dök dock inte upp.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.