(Åter)invigning av lokal föreningslokal


Aron Mikael Sik 2023-10-28

Maria Jylkää, Jessica Olsson, Malin Tholén och Johan Öhman från Hyresgästföreningens regionkontor med Catherine Gauffin, ordförande i Kullgårdens lokala hyresgästförening.
Bild:Aron Mikael Sik
Maria Jylkää, Jessica Olsson, Malin Tholén och Johan Öhman från Hyresgästföreningens regionkontor med Catherine Gauffin, ordförande i Kullgårdens lokala hyresgästförening.

LERUM | Kullgårdsvägens hyresgäster firade in sin nygamla föreningslokal genom att bjuda in till invigningsfest med 70-talstema. Ett uppskattat tilltag efter den utdragna fejden med kommunala bostadsbolaget Förbo som äger fastigheterna.

– Nu kan vi föra en dialog med hyresvärden på ett helt annat sätt, säger Catherine Gauffin, ordförande Kullgårdens hyresgästförening.


 

Den gamla gårdslokalen ligger precis i hörnet på en av huslängorna på Kullgårdsgatan och har renoverats under sommaren. Nu var det dags för invigning och temat var 70-talet för att hedra den fondvägg som målades i lokalen av barn som bodde i kvarteret när det begav sig.
– Den 10 maj hämtade jag nycklarna, vi hade ett samrådsmöte innan och så var det klart. Efter det så tömde vi hela lokalen, det var ganska sunkigt här, och Förbo har genomfört en renovering under sommaren. Nu kan vi använda den som samlingslokal och för andra aktiviteter också, säger hon.

Huslängorna består av ett hundratal hyreslägenheter i form av radhus i två våningar. Catherine Gauffin flyttade in i sin lägenhet i markplan med egen trädgård år 2005 och stortrivdes från första början. Men för tre år sedan uppstod en tvist med Förbo när det lämnades besked om att tre garagelängor skulle rivas för att ge plats åt nya bostäder. Hyresgästerna protesterade men kände sig över överkörda av Förbo och överklagade beslutet i ett flertal olika instanser. Konflikten uppmärksammades även medialt, bland annat i Lokalpressen.
– Vi insåg att vi behövde organisera oss för att kunna driva våra intressen och eftersom vi redan haft kontakt med Hyresgästföreningen så ledde det ena till det andra – vi bestämde oss för att ombilda den lokala föreningen som fanns här förut, den har väl legat slumrande i kanske 15 år, fortsätter Catherine.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.