Succé för parainnebandycupen i Lerum


Denny Bågenholm 2023-11-01

FBC Lerum och laget Team Unik blev först ut att arrangera en av turneringarna i Lerums Arena.
Bild:FBC Lerum
FBC Lerum och laget Team Unik blev först ut att arrangera en av turneringarna i Lerums Arena.

Det finns plats för alla storlekar i Team Unik. Här är det ett matchupplägg som laget går igenom.
Bild:Patrik Nyman
Det finns plats för alla storlekar i Team Unik. Här är det ett matchupplägg som laget går igenom.

LERUM | Under lördagen samarrangerade FBC Lerum och Västsvenska Innebandyförbundet den första upplagan av Västcupen, en parainnebandycup som kommer att spelas på flera ställen i Västsverige denna säsong.

 

Evenemanget, som ägde rum i Lerums Arena, samlade cirka tio lag som spelade på två planer och spred glädje och energi under dagen.
Det har pågått en inkluderingsprocess inom svensk idrott, där olika specialidrottsförbund tar över hanteringen av sporter från Parasportförbundet. FBC Lerum har varit aktivt delaktig i denna process, med Magnus T Carlsson och Emelie Lind i spetsen, tillsammans med representanter från Västsvenska Innebandyförbundet.

Ett historiskt beslut togs tidigare i år om att lansera parainnebandycuper under namnet Västcupen för säsongen 23-24. FBC Lerum, med sitt lag Team Unik, blev först ut att vara värd för denna turnering. Deltagande lag inkluderade Grunden Bois, Änglarna Vänersborg, FUB Borås, Falköping, Oddevold och FBC Lerum Team Unik.

Efter evenemanget uttryckte Magnus T Carlsson sin tillfredsställelse med cupen och ser fram emot den kommande cupen i Mölnlycke den 9 november hos Pixbo.
– Om det blev bra? Jomen, att vara först ut har sina utmaningar, men vi känner oss väldigt nöjda – och nu kan det bara bli bättre på nästa cup i Mölnlycke. Vårt egna gäng Team Unik var kanske lite tagna av stundens allvar och kändes inte igen men det fick ändå spela ett antal roliga matcher, säger han.

– Jag och min tränarkollega Emelie Lind ska försöka ha lite träningar på större planer då våra spelare nog blev lite ställda när det var stor hall och publik. De stod lite och tittade på när motståndarna snodde bollen, säger Magnus som fortsätter:
– Men alla är vi nybörjare, både jag som tränare och spelarna så detta kommer bli jättebra framöver.

Magnus nämner även att Thor Guttormsen från Grunden Bois var en fantastisk person att ha som bollplank och med det kunnandet han sitter inne med när det gäller paraidrott finns det få som kan matcha. Även Västsvenska Innebandyförbundets Ulf Widell passade på att gratulera Grunden Bois, som fyllt 20 år, med blommor och en minnesgåva.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.