Skön julmusik och djärva texter i Kulturum


Jonas Bengtsson 2023-12-01

Den 4 december klockan 12 spelar Göteborgs Liederkollektiv på caféscenen i Kulturum (fri entré).
Bild:Pressbild
Den 4 december klockan 12 spelar Göteborgs Liederkollektiv på caféscenen i Kulturum (fri entré).

KULTUR & NÖJE | På måndag är Göteborgs Liederkollektiv på plats i Kulturum för att uppträda med en lunchkonsert med titeln ”Musikalisk julsalong avantgarde”. Ensemblen vill då ta julkonserten till en ny nivå där julens alla spektra från tradition till förnyelse ryms.

 

Göteborgs Liederkollektiv skriver i ett pressmeddelande att ”Musikalisk julsalong avantgarde” innehåller den skönaste julmusiken, djärva texter och nyskriven julmusik.

– Det finns en mångfald i julbegreppet 2023. Nästan alla firar jul men på olika sätt. Julmusiken är central så låt oss mötas i traditionerna samtidigt som vi skapar nytt! menar pianisten och den konstnärliga ledaren Karin M Nilsson.

Övriga i ensemblen är punkpoeten Louise Halvardsson, ljudproducenten Markus Göranson samt sopranen och tillika Sävedalsbon Eva-Lotta Hultman.

– Detta ska bli spännande. Jag tycker mycket om de nya juldikterna av Louise Halvardsson och Anton Höber. Spännande att uruppföra ny julmusik som Emil Wingstrand har skrivit men samtidigt få sjunga den traditionella repertoaren. Allt kan rymmas i en julkonsert! säger världsoperasångerskan Eva-Lotta Hultman som för övrigt är en ny rekryt i kollektivet.

 
FAKTA

Vad: Julkonsert med Göteborgs Liederkollektiv 
När: Den 4 december, klockan 12-13
Var: Partille Kulturum, caféscenen (fri entré)

Göteborgs Liederkollektiv är en Göteborgsbaserad grupp som verkar för liederkonstens bevarande, förnyelse och publika representation. I deras salonger som inspirerats av schubertiadens intima format vill de komma nära människan i möten med musik, konst och poesi.

I processen att förnya Liederkonsten har de beställt ett flertal verk av unga komponister: Tove Kättström, Olle Sundström, Clara Bergendahl och Emil Wingstrand.


Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.