Rockens ikoner tolkas i “Piano Kings”


Denny Bågenholm 2023-04-19

\
Bild:Anna Walter
"Piano Kings" är Emilio Walter, Linda Gail Lewis, Jerry Carlson och Henrik Åberg tillsammans med ett 11-manna band.

KULTUR & NÖJE | Utan Jerry Lee Lewis, Little Richard och Fats Domino hade The Beatles aldrig funnits, utan The Beatles hade dagens pop och rock sett annorlunda ut. Nu finns möjlighet att höra tolkningarna av de största pionjärerna på scen.

– Det är något alldeles extra, stort band och vi tolkar artisterna så autentiskt som möjligt rent musikaliskt, säger Jerry Carlson.


 

"Piano Kings" är en hyllning till de tre ikonerna där Jerry Lee Lewis syster Linda Gail Lewis är med och naturligtvis delar hon med sig historier om sin bror. Jerry Carlson slog igenom i "Sikta mot stjärnorna" och han gjorde senast stor succé i fransk television för fyra miljoner tv-tittare, där han visade upp sitt unika och fantastiska pianospel.

Emilio Walter är blott 16 år gammal men har redan synts i "Allsång på Skansen" och "Nyhetsmorgon". Henrik Åberg blev känd för den stora publiken över en natt när han 1995 vann finalen av TV4:s program ”Sikta mot stjärnorna" där han framförde Elvis Presleys låt "Blue Hawaii".

– Tillsammans tolkar vi alla tre artisterna, så ibland gör jag en Little Richard-låt och ibland är det Emilio eller Henrik. Vi har ett stort band på elva musiker men utan blåssektion för den är inspelad och visas på stora videoskärmar vilket skapar ytterligare en dimension när vi spelar tillsammans med filmerna.

Jerry Carlson turnerar för fullt och har samtidigt en dotter på 14 månader så det är en kamp mellan hemlängtan till familjen och att stå på scen.
– Självklart blir det mycket tid på resande fot och det är tufft att längta efter sin familj. Sen har jag ett ansvar inför mina medarbetare och all publik. Sen är det ju en fantastisk förmån att få stå på scen och underhålla.

Vad är bäst med att turnera?
– Sammanhållningen och teamworket, att vara som en stor familj. Jag tycker det är extra roligt att få producera hela föreställningen. Jag tror att jag i ett tidigare liv varit sjökapten och redan då guidat min besättning över de sju haven, det är nog lite samma sak som att turnera, säger Jerry och skrattar.

Föreställningen bjuder på idel klassiska låtar som vi idag kanske inte får höra så ofta men som de flesta känner igen; "Whole lotta shakin goin on", "Good golly miss molly", "Blueberry hill", "Great balls of fire", "Tutti frutti" och många fler.
– Vi gör låtarna så lika originalen det bara är möjligt och även om publiken generellt är lite äldre är det viktigt att låtarna sprids till en ny åldersgrupp så att historien inte glöms bort.

Vems låtar gillar du bäst?
– Jag älskar att göra Jerry Lee Lewis men jag tycker även Fats Domino är otroligt rolig med hans sätt att vara, han är alltid glad oavsett och hans musik smittar av sig. Det går inte att vara sur när man spelar hans musik.

“Piano Kings” spelas på söndag 23 april i konserthuset Göteborg klockan 18.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.