Palm kryssade mellan melodierna för hörselnedsatta


Aron Mikael Sik 2023-04-19

I höst kommer Lennart Palm tillbaka till Hörselskadades lokalförening som föredragshållare om kulturhistoriska personligheter i Lerums kommun.
Bild:Tommy Holl
I höst kommer Lennart Palm tillbaka till Hörselskadades lokalförening som föredragshållare om kulturhistoriska personligheter i Lerums kommun.

KULTUR & NÖJE | Organisten Lennart Palm, före detta bisittare i Melodikrysset, besökte Tingshuset för att hålla melodikryss för hörselnedsatta. Han fick assistans från simultantolkar för att ro arrangemanget i land.

– De är ju inte döva, men tolkarna behövdes och gjorde ett bra jobb, säger han.


 

Lennart Palm är pensionerad från Melodikrysset efter 20 år som ständig bisittare till programledare Anders Eldeman. På den långa meritlistan finns en rad andra produktioner, han medverkade även som organist på Mats Ljungs populära nyårsrevyer i Skara. Numera frilansar han som quizmaster och föredragshållare och bjöds in av Hörselskadades riksförbunds lokalavdelning i Lerum för att hålla en quizafton.

– Det är kul att göra detta, det är inte varje dag man giggar för hörselskadade. De ville veta vilka låtar jag skulle spela i förväg, så att tolkarna kunde förbereda sig. Under själva quizet så hade de alltså två simultantolkar som skrev ner det jag sa och kunde läsas med projektor bakom mig, jag fick inte prata för fort bara. Men många av medlemmarna hör ju ganska bra med hjälp av hörselapparater och så vidare, säger han.

Palm har en handfull olika musikkryss i rockärmen att leverera med på beställning av olika föreningar eller andra kunder. De vill ofta att han ska återkomma, och då varierar han sig beroende på vem eller vilka som bokar in honom. Under pandemin var det torka men nu är bokningarna tillbaka på ungefär samma nivå som tidigare. Med sig har han den portabla elorgeln som fraktas i den gamla Saaben.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.