Ramseband på kulturfestival i norska Gjøvik


Jonas Bengtsson 2023-09-12

Ramsebands violinister Benjamin, Teodor och Wendy uppträdde på kulturfestivalen i norska Gjøvik.
Bild:Daniel Thorsén
Ramsebands violinister Benjamin, Teodor och Wendy uppträdde på kulturfestivalen i norska Gjøvik.


<span>Spelning på operan. På vägen upp till Gjøvik stannade Ramseband till i Oslo för att spela på operans sluttande tak.</span>
Bild:Privat
Spelning på operan. På vägen upp till Gjøvik stannade Ramseband till i Oslo för att spela på operans sluttande tak.

KULTUR & NÖJE | Cirka 70 musiker var med och uppträdde på kulturfestivalen i Gjøvik. Tre av dem var violinister från Partille kulturskolas Ramseband.

– Benjamin, Teodor och Wendy fick väldigt mycket beröm, säger fiolläraren Christel Weiner.


 

Söder om norska Lillehammer ligger Gjøvik – som förra lördagen hade sin årliga Pascal Norges Nasjonale Festival som riktar sig till personer med funktionsvariationer. Konst, dans, sång, workshops, rundtur på kulturskolan och musik stod på schemat för deltagarna.

– Det var en helt fantastisk helg, vädret var strålande och därför hade de flyttat ut till en utomhusscen på torget nära en lekplats, skatepark och busstationen. Det var därför extra många förbipasserande som fick ta del av kulturupplevelserna vilket var roligt, säger Christel Weiner som är fiollärare på Partille kulturskola, som representerades på plats av Ramseband.

– Det var förmiddagskonsert, workshop och eftermiddagskonsert och så festmiddag på hotellet på kvällen för alla. Det var jättemånga trevliga möten under helgen och ungdomarna fick träffa och mingla med andra orkestrar och körer.
Ramseband startade för över 25 år sedan och är en av flera orkestrar på kulturskolan. Vanligtvis är man fem violinister i fiolgruppen varav tre av dem – Benjamin, Teodor och Wendy – uppträdde i Gjøvik.

– Ungdomarna skötte sig alldeles exemplariskt, de spelade så fint och fick väldigt mycket beröm av publiken, säger Christel och berättar att Ramseband var de enda utländska gästerna i Gjøvik och att man till vardags repeterar en gång i veckan.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.