Partille Arena skakade loss till hardstyle


Denny Bågenholm 2023-05-09

Sana Duni lockade över 3 000 besökare när ett tiotal DJ:s pumpade ut hardstyle ur högtalarna.
Bild:Denny Bågenholm
Sana Duni lockade över 3 000 besökare när ett tiotal DJ:s pumpade ut hardstyle ur högtalarna.

Gustav, Claes och Rasmus Ivarsson var på Partille Arena för första gången och tyckte det var riktigt bra och hoppades på fler festivaler i huset.
Bild:Denny Bågenholm
Gustav, Claes och Rasmus Ivarsson var på Partille Arena för första gången och tyckte det var riktigt bra och hoppades på fler festivaler i huset.

Bland de första akterna var B-Front som pumpade musik och blått och vitt ljus till publikens jubel. Bob van der Palen som holländaren heter var imponerad efter sitt set av arena och publiken.
Bild:Denny Bågenholm
Bland de första akterna var B-Front som pumpade musik och blått och vitt ljus till publikens jubel. Bob van der Palen som holländaren heter var imponerad efter sitt set av arena och publiken.

KULTUR & NÖJE | Under elva timmar fylldes arenan med över 3 000 danssugna gäster. Från början skulle evenemanget hållas i Frihamnen men kort före festivalen flyttades hela kalaset till Partille Arena.

– Vi fick frågan för någon vecka sedan och förra torsdagen blev det skarpt läge, säger Håkan Axlid.


 

Dagens första DJ klev upp på scenen redan vid tvåtiden på eftermiddagen och tempot höjdes rejält när B-front tryckte på play och musiken pumpade ut så Partille Arena nästan studsade.

Musikstilen hardstyle startade runt 1999 och är en del av den elektroniska dansmusiken och för att snabbt förklara kan du ta en kommersiell danslåt idag och öka hastigheten ungefär 1,5 gånger. Grunden till hardstyle är ändå den sena 90-tals hardcore technon och gabber som är betydligt snabbare och mörkare. Tempot sänktes och soundet blev “gladare”, det är inte ovanligt att man återanvänder danslåtar från 1990-2010 talet i grunden för de nya versionerna.

Hur gick det till när ni fick festivalen till Partille?
– Det är en flyttning från Bananpiren. Som jag fick till mig är det förberedelserna för 400 årsjubileet som ställde till det för dem. Och då ringde de hit och frågade om det fanns möjlighet att arrangera det hos oss, säger Håkan Axlid som är bokningsansvarig på Partille Arena.

Och det löste ni?
– Självklart, vi försöker alltid ställa upp och arrangören har vi arbetat med flera gånger tidigare.
Förra torsdagen så blev det skarpt läge. Och det var roligt att vi kunde hjälpa till att lösa det. Och nu är det 3000 hoppande och dansande fans från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland på plats, säger han.

Det har varit en snabb etablering?
– Ja, det kan man verkligen säga. De började rigga igår 06.00 för att stoppa några timmar på eftermiddagen för att det var andra saker i A-hallen. Sen fortsatte de att bygga fram till 04.30 nu på lördagsmorgonen. Sen öppnade vi dörrarna klockan 13.00. Och nu kör det fullt ställ till fram till 01.00 i natt. Sedan riggar de ner allt och ska vara ute ur Arena senast 08.30 imorgon söndag.

Och du kommer stå längst fram och digga?
– Det tror jag inte, säger Håkan och skrattar. Jag är ensam ansvarig idag så jag ska se till att allt funkar, vilket det säkert kommer att göra.

Lokalpressen är på plats vid fyratiden på lördagseftermiddagen och allt flyter på enligt plan. På utsidan finns det foodtrucks, det står husbilar på parkeringen och folk grillar och lyssnar på musik. Det är som en riktig festival ska vara.

Utanför dansgolvet springer Lokalpressen på bröderna Ivarsson och deras pappa som är i Partille Arena för första gången och trivs utmärkt.
– Det är skittrevligt. Det är nästan lite exotiskt. Som en festival i Europa. Partille Arena funkar jättebra för den här sortens festivaler, stort och bra ljud, säger de i gemensam kör.

– Vi har varit på andra ställen tidigare i Göteborg som Trädgårn och detta är mycket bättre. För ibland kan det vara sunkigt ljud när man kommer in, men här är det grymt bra. Det är så skönt att ha en stor arena med för det blir inte så varmt som det blir på andra mindre events, säger Gustav Ivarsson.

– Jag lyssnade mycket på trance och techno på 90-talet, säger pappa Claes Ivarsson. Han fortsätter.
– Men sen var det ni grabbar som tog med mig på ett event. Med sådan här hardstyle och hardcore. Jag fastnade direkt och här tycker jag att det är jättebra och härligt blandad publik.

Men ni är inte från Göteborg?
– Nej, vi är från Borås, och där är de inte mycket hardstyle på krogarna, säger de och skrattar innan de återvänder in i mörkret.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.