Kriminalkommissarien och författaren gästar Partille bibliotek i kväll


Jonas Bengtsson 2023-03-01

Författarbesök i Partille bibliotek klockan 17.30 i dag av Torbjörn Åhgren, som även är kriminalkommissarie.
Bild:Pressbild
Författarbesök i Partille bibliotek klockan 17.30 i dag av Torbjörn Åhgren, som även är kriminalkommissarie.

KULTUR | I kväll blir det finbesök i Partille bibliotek. Då är nämligen författaren, poliskommissarien och Partillebon Torbjörn Åhgren på plats för att prata om sina yrkesroller och sin roman “Döden vid Vättern”.

 

Kvällens evenemang går passande nog under namnet “Crime Hour” och startar klockan 17.30 i Vinterträdgården inne i Partille bibliotek.

– Då kommer jag att berätta om deckare jämfört med riktigt polisarbete. Jag kommer även att berätta om hur vi inom polisen jobbar med våldsbrott, kriminalteknik och kalla fall. Och hur det var att skriva en deckare, säger Torbjörn Åhgren.

På vilket sätt tänker du att läsarna ska känna när de läser din bok?
– Målet är att de ska känna att det är spännande, ovisst och även lite "skönt obehagligt". Hur ska det gå för personerna? Jag vill också att de ska känna att polisarbetet är verkligt beskrivet och att det är en insatt person som skriver, "så här går det till i verkligheten".

Hur har du använt dig av din bakgrund som poliskommissarie i ditt författarskap?
– Efter 40 år i yrket vet jag rätt väl hur poliser tänker och hur man jobbar med utredningar och kriminalteknik. Det har jag haft med mig, så det förhoppningsvis blir autentiskt så långt det går. Har även haft med mig fall, som jag jobbat med som gett inspiration. Ibland överträffar verkligheten dikten.

Partillebon Torbjörn Åhgren har gett ut en deckare hittills. När den kom ut som inbunden hade den namnet “Medan staden sover” medan den fick titeln “Döden vid Vättern” när den senare gavs ut som ljudbok och pocket. Boken är skriven tillsammans med kamraten Torgny Wirén.

– Ambitionen och målet är en uppföljare, som vi är i startgropen för. Lite andra projekt finns också för mig och jag har bland annat varit "faktarådgivare" till flera kända deckarförfattare. Det är kul med böcker och skrivande! säger Torbjörn.

“Crime Hour” pågår mellan 17.30-18.30 i Partille bibliotek i kväll, gratis inträde.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.