Johanna Ahlm är en av nio mästare i nya säsongen


Jonas Bengtsson 2023-08-27

Totalt blev det fem SM-guld (2006, 2007, 2009, 2018 och 2019) med Sävehof för Johanna Ahlm. Nuförtiden syns hon i tv-rutan som expert hos Viasat, och mer tv-tid blir det till våren i SVT:s ”Mästarnas mästare”.
Bild:Idrottsfoto
Totalt blev det fem SM-guld (2006, 2007, 2009, 2018 och 2019) med Sävehof för Johanna Ahlm. Nuförtiden syns hon i tv-rutan som expert hos Viasat, och mer tv-tid blir det till våren i SVT:s ”Mästarnas mästare”.

KULTUR & NÖJE | SVT har släppt startuppställningen till nästa säsong av moderna klassikern “Mästarnas mästare”. Handbollsstjärnan Johanna Ahlm är en av de nio deltagarna.

– Det ska bli jättespännande och det är en ära att ha blivit tillfrågad, säger hon.


 

Inspelningen av den 16:e säsongen av “Mästarnas mästare” startar i början av september. Norra Spanien är tävlingsplatsen då nio mycket välmeriterade idrottare gör upp om den åtråvärda pokalen.
– Jag är stolt och glad över att få vara med, det ska bli väldigt kul. Samtidigt är jag även sjukt nervös och spänd inför det här, det var ju några år sedan jag slutade att spela. Så jag är kanske inte på samma fysiska nivå nu som jag var då. Och det är ju mycket fysiken man tävlar med genom att vara snabb och stark, säger Johanna Ahlm.

Är det hårdträning nu inför?
– Ja, så mycket hårdträning man kan göra med ett heltidsjobb och två barn. Visst har jag tränat mycket mer än jag brukat, men inte på samma sätt som när man var professionell handbollsspelare.

Ett av de återkommande tävlingsmomenten i “Mästarnas mästare” är “jägarvila”. Att sitta med ryggen mot en vägg och benen i 90 grader – så länge man orkar.
– Jag har tränat jägarvila mer än vad jag någonsin gjort tidigare nu, skrattar Johanna. Sen är det väl en definitionsfråga hur mycket det är egentligen.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.