Först i kön - med fokus på Europe


Denny Bågenholm 2022-05-31

Helene, Ulrica, Vicktor och Agnes var på plats redan tidigt under tisdagen.
Bild:Denny Bågenholm
Helene, Ulrica, Vicktor och Agnes var på plats redan tidigt under tisdagen.

Helene på bilder med Joey Tempest och Mic Michaeli från sent 80-tal.
Bild:Denny Bågenholm / Helene privata bilder
Helene på bilder med Joey Tempest och Mic Michaeli från sent 80-tal.

Ulrica såg bandet redan tidigt i Halmstad. Båda är med i videon \
Bild:Denny Bågenholm / Ulricas privata bilder
Ulrica såg bandet redan tidigt i Halmstad. Båda är med i videon "Days of Rock" inspelad i Manchester 2015. Videon visades på 30-års jubileumet på Cirkus i Stockholm.

KULTUR & NÖJE | Ikväll kommer över 5000 personer se Whitesnake och Europe i Partille Arena. Helene och Ulrica har följt Europe sedan 80-talet. Vicktor och Agnes är födda 2003 och är också Europefans, 15 år efter gruppens storhetstid. Nu står de först i kön, musik sammanför och skapar gemenskap.

Helene och Ulrica från Halland har precis sett de tre senaste konserterna, 20 maj i Nottingham, 22 maj i Birmingham och i förrgår i Köpenhamn. De har följt Europe sedan starten och när de börjar prata om bandet känner man hur roligt de tycker det är att vara på plats i Partille.

– De är ju äldre nu och det är ju även vi, men det låter fortfarande jättebra och det är så kul att vara här. Men det är nog slut med efterfester och sena nätter med bandet, säger de båda och skrattar.

– När vi var i Birmingham för några dagar sedan så springer vi på dem på stan och vi blir helt ställda, trots att vi träffat dem så många gånger. När vi sedan skulle se på statyn av Nelson så var bandet där och självklart så bodde vi på samma hotell, de måste ju tro att vi stalkade dem, fortsätter tjejerna.

– Våra föräldrar lyssnade på Europe så det kom av sig själv, en bra låt är en bra låt oavsett ålder säger de yngre fansen Vicktor och Agnes från Skövde.

– Det är första gången vi är i Partille så det skall bli jätteroligt, vi har sett fram emot det här länge, fortsätter Vicktor och Agnes.

Ni var på plats redan klockan 10:30 och det kommer inte vara slut innan elva ikväll, ni kommer stå längst fram på ståplats, hur orkar ni?
– Resorb svarar de unisont.

Lokalpressen kommer följa alla fyra under kvällen så häng med på resan in i 80-talet, pudelrock, spandex, tuperat hår och en tid när det var lite enklare att leva, säger vi som var med, fast minnet kanske sviker? Vi får se ikväll om det var bättre förr.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu


Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.