Skräpjobb


Ida Larsson 2023-05-16

Att som sjuksköterska skriva i blädderpressen om missförhållanden bland personal och patienter leder ingen vart. Året efter görs det nya omorganisationer och till det uppsägningar varje kvart.

 

Nä nu skall jag berätta om papperskorgarnas liv. De står ju där så snälla och tar emot all vår skit. Allt är rester från arbetarnas slit. Nu har vi tjänstekvinnor och några män därtill blivit av med våra sopkärl. Du store tid! Sötebrödsdagarna, är verkligen förbi! Förrädare i staden sänder budbärare till oss. Rycker undan mattan, vi hinner inte slåss. När vi ätit en kola, tuggummi eller frukt. När vi snytit oss från pollen eller tantsnuva förstås. En liten post-it-lapp. Ett öppnat kuvert. Nu ska vi vandra som myror i ett tåg, till köket i andra änden av arbetsplatsen. Dääääär finns det kärl till allt! Det tar en stund att läsa de högre makternas instruktioner hur man slänger rätt. Sen promenad tillbaka. Någon kollega vill prata. Givetvis gör man det. Halvvägs kommer man på att tuggummit i munnen också skulle kastas. Det blir 90 meters vandring. Tillbaka vid skrivbordet har man glömt vad man höll på med...

En ny era har startat på nära håll. Hållbarhetshetsens jävla kokpunkt har nått mitt inre liv. Att slänga 10 saker på en dag kommer ta ca 30 minuter av min arbetsdag. 30 minuter som tas ifrån mitt patientarbete. 30 minuter från mitt liv. Sånt slöseri!

Ida Larsson, sorterar lagom mycket.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.