Centerpartiet förhandlar inte bort sin värdegrund!


Anna Strand 2022-09-08

Det är olyckligt att Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna inte vill slå igen dörren till ett SD-samarbete ordentligt.

Vi ser att Partille är en välmående kommun som spirat under vår gemensamma ledning, och där Centerpartiet varit en viktig del under över 20 år tillbaka. Vi i Centerpartiet ser stora möjligheter att fortsätta arbeta tillsammans för ett öppet och grönt Partille. Vi har inte alltid varit eniga i vissa sakfrågor, men vi har styrt utifrån en gemensam budget, och resultatet har varit bra. Den senaste mandatperioden har vi exempelvis skyddat naturområden, tänkt djupare kring en olämplig skoletablering och tillsammans levererat den politik som Partilleborna vill ha. Denna politik har blivit möjlig eftersom vi alla för med oss olika perspektiv, alltifrån Moderaternas skatteperspektiv till Centerpartiets miljö- och hållbarhetsperspektiv. Detta är perspektiv som skulle försvinna med Sverigedemokraterna vid makten, och jag hoppas att mina allianskollegor inser detta.

Vi i Centerpartiet är tydliga med vår värdegrund. Vi står upp för medmänsklighet - mot rasism. Vi tummar inte på våra grundläggande värderingar om alla människors lika rätt och värde. Därför kommer vi aldrig sitta i majoritet med ett främlingsfientligt parti som Sverigedemokraterna. Och därför gör det ont i hjärtat att Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna inte är lika tydliga och lämnar ett entydigt besked till väljarna - såhär i valspurten.

Anna Strand
Gruppledare och förstanamn
Centerpartiet Partille


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.