När ska Lerums kommun göra något åt besvären med kanadagäss vid Aspens badplats?


Owe Mabäck 2023-07-24

Fullt med kanadagäss som gäckar besökare vid Aspens badplats.
Bild:Owe Mabäck
Fullt med kanadagäss som gäckar besökare vid Aspens badplats.

Frågan är befogad då det inte har gjort något åt problemet. Nedan finns ett klipp från Habo kommun där man årligen tar problemet på allvar.

 

"Det är ingen lätt uppgift att försöka förändra gässens mycket långvariga vanor. Den enda möjligheten är att göra platsen så otrevlig för dem som möjligt. Där är skrämselskotten en bra metod. Skrämselskott genomförs av kommunens viltvårdare på uppdrag av gatu- och parkavdelningen som beställer arbetet inför varje säsong. Det beräknas ta cirka en vecka att skrämma bort gässen.

Skrämselskott är tillräckligt, eftersom resultatet blir att fåglarna lämnar platsen. Erfarenheter från bland annat Norrtälje visar att eventuell skyddsjakt främst bör göras under häckningssäsongen (april-maj) för att ge någon långvarig effekt. Att placera falska rovfåglar, ormar eller liknande på badplatser är något som gässen snabbt genomskådar."

Jag hoppas Lerums kommun tar tag i problemet och ser till att vi blir av med dessa fåglar som skitar ner vår annars så fina badplats.Kommentera Tipsa en vän Skriv ut


Annons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.