Wilma från Öjersjö spelar i “Emil i Lönneberga” under jul och nyår på Lisebergsteatern


Denny Bågenholm 2023-12-20

Wilma (t.v) har tidigare spelat Tjorven i ”Vi på saltkråkan” och hoppas på fler roller, helst Annie.
Bild:Tobias Torstensson
Wilma (t.v) har tidigare spelat Tjorven i ”Vi på saltkråkan” och hoppas på fler roller, helst Annie.

KULTUR & NÖJE | Det är dags för traditionell julföreställning när "Emil i Lönneberga" firar 60-årsjubileum. I helgen är det premiär för den nya uppsättningen och det är föreställningar fram till den 7 januari 2024.

 

Emil, han vill ju så väl och ändå går det så himla galet. När han hör sin pappa vråla "EEEEEEMIIIIILLLL" så det hörs över hela Katthult, då vet han att det bara finns ett säkert ställe att gömma sig på: Snickerboa. Där kan han sitta och tälja sin 104:e trägubbe tills allting lugnat sig. Men lugnt, det blir det inte länge. Snart hänger Emils lillasyster Ida i flaggstången och Emil är på väg tillbaka till Snickerboa.

Wilma Karlsson Rylander går i femte klass i Öjersjö men har fått ett extra långt jullov då hon under december och fram till 7 januari spelar med i uppsättningen av "Emil i Lönneberga" på Lisebergsteatern. När Lokalpressen får tag på henne sitter hon på tåget mot Falkenberg där repetitionerna pågår sedan en tid tillbaka.

– Vi repeterade på dagtid förra veckan och nu blir det några kvällar denna veckan. Det är två olika uppsättningar som gör 14 – 15 föreställningar var. Normalt är det två föreställningar per dag och då gör vi en var, säger Wilma.

DET ÄR INTE första gången Wilma spelar teater. I somras hade hon sin första roll när hon spelade Tjorven i “Vi på Saltkråkan" på Teatergläntan i Falkenberg.

– Jag gick på audition och det var väl 200 som sökte totalt och sedan så spelade jag “Tjorven” hela sommaren och det var bland det roligaste som jag gjort. Det var utomhus och nästan alltid bra väder så vi hade tur, säger hon.

Vad är lika roligt som att stå på scen?
– Att spela handboll, det har jag gjort i fem år och jag spelar i flickor 11 i Öjersjö där jag bor. Det är nog lika roligt som att vara skådespelare, säger Wilma.

Men då blir det inget Lundaspel i år?
– Nej, för då är det teater som gäller, säger hon bestämt.

Nu är det inomhus i Lisebergsteatern, är det extra spännande?
– Ja, det är lite annorlunda, detta är ju en stor teater och lite nervös är jag, men det ska man ju vara, säger Wilma och skrattar.

Vad har du för roll?
– Jag är “vanligt folk” så jag har inte så mycket repliker vilket är rätt skönt för det är svårt att prata småländska.

Har du någon drömroll?
– Ja, jag vill spela "Annie", det hade varit något, säger hon drömmande.

I "Emil i Lönneberga" får ni självklart vara med och se de klassiska spratten som Emil hittar på. Oavsett om han drar ut Linas smärtsamma tand, sätter eld på fru prostens hatt med hennes förstoringsglas eller fastnar med huvudet i soppskålen och måste ta sig till doktorn i Mariannelund – ja, ni kan förvänta er att återuppleva alla dessa underbara ögonblick.

Föreställningen, som är fylld med teater, sång och dans, håller sig trogen Astrid Lindgrens anda och är lämplig för alla åldrar, både stora och små. Den svenska iscensättningen och regin är signerad Kålle Gunnarsson. Emil i Lönneberga hade premiär den 15 december och spelas fram till 7 januari 2024 på Lisebergsteatern.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.