Smygrökte på flygplan  kan få dryga böter


Denny Bågenholm 2023-12-20

På ett plan från Alicante till Landvetter under onsdagen smygräkte en passagerare ombord på en av toaletterna.
Bild:Denny Bågenholm
På ett plan från Alicante till Landvetter under onsdagen smygräkte en passagerare ombord på en av toaletterna.

HÄRRYDA | Efter en flygning mellan Alicante och Landvetter under onsdagen blev en ung man omhändertagen av säkerhetspersonal då han smygrökte på en av toaletterna, något som nu kan ge honom dryga böter.

 

Mannen som är i 20-årsåldern hade efter start lämnat sin plats för att gå på toaletten. När han återvände till sin plats hade flera passagerare och personal känt röklukt från honom. Efter halva resan tar personalen med sig passageraren till pentryt för att förklara att han brutit mot reglerna ombord och eventuellt gjort sig skyldig till brott.

När planet landat på Landvetter under eftermiddagen kom uniformerade vakter ombord och avlägsnade mannen innan resten av passagerarna fick lämna planet. Allt gick lugnt tillväga och mannen följde med utan motstånd.

– Det var en passagerare som blev påkommen med att röka inne på en av toaletterna ombord på flygplanet. Då han inte heller direkt slutade, så kontaktade piloten ombord flygplatsen där ordningsvakter sedan kunde gripa personen vid landning, säger Peter Wärring som är pressansvarig för Swedavia.

Vad händer nu?
– Jag har inte full koll på det juridiska men det kan bli åtal för brott mot luftfartslagen och eventuellt om flygbolaget bötfäller passageraren själva vilket jag inte kan svara på. Oavsett lär det bli rejäla böter, fortsätter Wärring.

Är det vanligt att man röker ombord på toaletterna?
– Det händer, men det är inte vanligt. Däremot blir det alltid dryga böter så att man tar chansen känns väldigt onödigt, säger Peter Wärring avslutningsvis.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.