VM nästa för Hällingsjös grillmästare


Hanna Uhlin 2022-07-08


HÄRRYDA | Janne Månsson grillar året runt och har vunnit flera mästerskap med sitt grillteam Magi BBQ. I juni kammade laget hem två SM-guld och snart bär det av till BBQ-VM i Belgien.
– Där tävlar vi mot 80 lag från hela världen, säger Hällingsjöbon.

Janne Månsson är en av medlemmarna i Magi BBQ, ett åttamannalag som tävlar tillsammans i grill och BBQ. Laget har en diger meritlista och fick med sig hela fem pokaler hem efter fjolårets grill-SM. I samma veva blev de även svenska mästare i pulled pork och silver- respektive bronsmedaljörer i kyckling, fisk och revben.

Första helgen i juni gick årets grill- och BBQSM av stapeln i Landskrona. Där tävlade svensk och nordisk grillelit i fem obligatoriska kategorier under två hela dagar. I årets SM kammade Magi BBQ hem två guld: ett i revben och ett i vegetariskt.

– Det var väldigt hög kvalitet på lagen så konkurrensen var hårdare i år. Men ribsen är väldigt åtråvärda att få guld i så det var ju kul att de gick hem. Vi tillagade revbenen i en smoker och lyckades bra med kryddblandningen och glazen.

Under tävlingarna jobbar man med sex eller sju olika råvaror som lämnas över till juryn. Vegetariskt och dessert är inte obligatoriska moment så de vinner man bara stilpoäng på, berättar Janne Månsson.

Läs mer i sommarupplagan >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.


Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.