Spadtag för Mölnlycke ägarlägenheter


Hanna Uhlin 2023-05-15

Visionsbild över Mölnlycke ägarlägenheter. Det södra kvarteret består av 40 lägenheter om 1 – 5 rum och kök. Det kommande norra kvarteret kommer att bestå av 39 lägenheter och ligger norr om idrottsplatsen.
Bild:JM
Visionsbild över Mölnlycke ägarlägenheter. Det södra kvarteret består av 40 lägenheter om 1 – 5 rum och kök. Det kommande norra kvarteret kommer att bestå av 39 lägenheter och ligger norr om idrottsplatsen.

HÄRRYDA | I veckan togs det första spadtaget för JM:s ägarlägenheter i centrala Mölnlycke. Bostäderna är de första ägarlägenheterna som byggs i kommunen och kommer bestå av 80 lägenheter fördelade på två kvarter i närheten av idrottsplatsen.

– Det här är en viktig milstolpe, säger kommunstyrelsens ordförande Per Vorberg (M).


 

I onsdags gick startskottet för byggnationen av Mölnlycke ägarlägenheter som nu ska växa fram i närheten av idrottsplatsen i centrala Mölnlycke. Ägarlägenheterna beräknas stå färdiga för inflytt till hösten och vintern 2024 och kommer bestå av två områden med totalt 80 lägenheter i olika storlekar. Det södra kvarteret byggs längsmed Idrottsgatan och blir en förlängning av stadsgatan med plats för flera butiker på bottenplan, medan det norra kvarteret byggs norr om idrottsplatsen.

Kommunstyrelsens ordförande Per Vorberg (M) och JM:s regionchef Henrik Orrsjö var några av personerna på plats under veckans välbesökta byggstartsevent. Mölnlycke ägarlägenheter är JM:s första nyproduktionsprojekt med ägarlägenheter i Västsverige och kan enligt Henrik Örrsjö också vara det första stora ägarlägenhetsprojektet som byggs i västra Sverige.

– Ägarlägenhet är en relativt ny boendeform som blir allt populärare. Det kan jämföras med radhus på höjden där varje lägenhet är en egen fastighet som du kan söka pantbrev och lagfart på. Här blir det ett lamellhus på fem våningar, berättar Henrik Örrsjö och nickar mot Idrottsgatan där det södra kvarteret nu ska börja byggas.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.