Så här ska nya hotellet i Hindås se ut


Jonas Bengtsson 2023-12-13

62 nya rum blir det i Hjortvikens helt nybyggda huskropp (blåfärgad i nederdelen). Totalt går man från 90 rum till 150 när allt är klart. Hela anläggningen växer från 5 000 till 10 00 kvadratmeter.
Bild:Fabian Mikaelsson / Bra Bygg
62 nya rum blir det i Hjortvikens helt nybyggda huskropp (blåfärgad i nederdelen). Totalt går man från 90 rum till 150 när allt är klart. Hela anläggningen växer från 5 000 till 10 00 kvadratmeter.

HÄRRYDA | Från turist- och sporthotell till konferensanläggning. Nu byggs nästa kapitel i Hindås anrika hotellhistoria. För i början av 2025 öppnar Hjortviken Country Club.

– Det kommer att bli livfullt och med en personlig känsla här, målgruppen blir alla som uppskattar upplevelser och den fina miljön, säger nye vd:n Kent Johansson.


 

Lyftkranar, grävmaskiner, snickare, målare och betonggjutare arbetar just nu för fullt intill Västra Nedsjön där Hjortviken Country Club håller på att växa fram. Hammarslag och skruvdragare hörs på byggarbetsplatsen från de 70 – 80 arbetarna som är på plats samma tisdag som Lokalpressen får en exklusiv rundtur av vd:n Kent Johansson.

Varselkläder och bygghjälmar är såklart påtagna när vi går igenom huvudentrén som fortfarande har kvar den gamla skylten Hjortviken konferens. Men den är snart ett minne blott då nytt namn och nytt koncept ska checkas in.

– Konferensgrupper kommer att vara superviktigt för oss även i framtiden samtidigt som vi vill komplettera det med att det är en livfull anläggning hela veckan, inte bara måndag till fredag. Jag brukar säga att det inte är hotellrum vi säljer, utan upplevelser. För hit ska man komma för att uppleva allt från naturen till härlig mat och varma bad, säger Kent och berättar att antalet upplevelser mångdubblas då det inte bara byggs fler hotellrum men även fler och bättre barer, pooler och restauranger.

FÖR 1,5 ÅR sedan förvärvade Ess Group hotellet i Hindås och la i sin portfölj med restauranger och hotell som Port Du Soleil, Jacy’z, Hotel Pigalle, Hotel & Ristorante Bellora, Falkenberg strandbad, The Steam hotel i Västerås och Ystad saltsjöbad. Men har man till exempel övernattat på Pigalle så är det inte så att man kommer att känna igen inredning och design i Hindås framöver då varje destination hos Ess Group har sitt unika varumärke.

– Jag hoppas däremot att en liknande känsla ska finnas överallt hos oss. För mitt mål är att kunder ska känna igen sig vad gäller service, bemötande och den avslappnade stämningen, säger vd:n som arbetat i över 20 år i branschen, de senaste två åren på nämnda Hotel Pigalle vid Brunnsparken.

Med på rundturen är även Kents kollega Josefin Edstrand (byggprojektledare) från Ess Group samt BRA byggs platschefer Andreas Dörrheide och Anton Jarlros Grip. I lobbyn har den gamla receptionen rivits ut. Först råder det delade meningar om var nya receptionen ska byggas, men kvartetten enas om att planen just nu är en bit in till höger – anledningen är att man håller på och öppnar upp ett stort fönsterparti så att gästernas första intryck blir den fantastiska utsikten mot sjön. Där ska även den ena av två restauranger ligga.

– Vi gör små förändringar hela tiden, allt som inte är gjutet går att ändra, skrattar Kent. Nej, men här innanför vill vi ha en levande miljö där man kommer in till en yta med aktiviteter som shuffleboards, biljard och bar. Och där jag står nu kommer man om 14 månader kunna beställa en drink i lobbybaren, det ser jag fram emot.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.