Rekord för välgörenhetsloppet


Jonas Bengtsson 2023-10-06

Thyra, Ester, Holger, Adrian, Signe, Alma, Karin och Jens klipper det imaginära invigningsbandet för årets Gökskullavarv i Tahult. Insamlingen gav hela 29 280 kronor blev det.
Bild:Josefine Vorberg
Thyra, Ester, Holger, Adrian, Signe, Alma, Karin och Jens klipper det imaginära invigningsbandet för årets Gökskullavarv i Tahult. Insamlingen gav hela 29 280 kronor blev det.

HÄRRYDA | Gökskullavarvet i Tahult, Landvetter, hade som mål att samla in minst 20 000 kronor. Det slogs med råge: Hela 29 280 kronor blev det.

– Vi är jätteglada för det nya insamlingsrekordet och att kunna hjälpa barn att bli friska från cancer, säger Sofia Nerman.


 

“Gökskullavarvet – Run of Hope 2023” är inte vilket lopp som helst. För det arrangeras till stor del av barn i Gökskulla och där intäkterna sedan skänks till Barncancerfonden. Loppet startades av kompisarna Thyra och Karin som såklart även var med i år med sina syskon och kompisar och arrangerade – med hjälp av föräldrarna.

– Först ville de starta en loppis för att samla in pengar, men det lät lite jobbigt att gå upp på vinden och rota fram saker (skratt). Då föreslog vi ett lopp istället, som de tyckte var en rolig idé då båda är fotbollstjejer i Landvetter IF, säger Sofia Nerman som är mamma till Karin, Jens och Frida och var en av flera arrangörer i helgen.

Årets upplaga gick av stapeln i slutet av september då lite mer än hundra små och stora deltagare gick eller sprang sträckan på en kilometer runtom i bostadsområdet.

– Det är tredje året vi kör och vi har ökat för varje år. Ifjol fick vi in 23 000 kronor och hoppades så klart kunna slå den summan i år.

Sofia och gänget har gått i väntans tider sedan i lördags då Swish-uppdateringarna ibland tar några dagar att registreras på kontot. Under tisdagen kom så äntligen det nya glada beskedet då slutsumman hoppade upp till 29 280 kronor. De insamlade pengarna kom ifrån anmälningsavgifter, lotter och kaféförsäljning. Korvar, kaffe, festisar samt mycket av lottvinsterna kom från givmilda lokala företag, vilket Sofia är tacksam för. Även hjälpsamma grannar, kompisar och släktingar ställde upp och bidrog med hembakade kakor och bullar, som kunde säljas i kaféet.

– Vi gör allt det här tillsammans för att inget barn ska behöva dö i cancer. Det känns fint att visa för barnen, föräldrarna och grannarna som springer att vi gör det här för Barncancerfonden, säger Sofia, som hoppas och tror att en fjärde upplaga av loppet blir av.

– Det känns som att det har blivit en tradition. Barnen tycker om det och vill gärna fortsätta så kan vi alla hjälpas åt, även nästa år, så kommer loppet säkert tillbaka.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.